ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ ISA ΚΑΙ ΣΤΟ MELINA’S KINDERGARTEN

Το International School ofAthens και το Melina’s Kindergarten βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας με τη δημιουργική απασχόληση και προσφέρουν κάθε Σάββατο από το Σεπτέμβριο έως και τον Μάιο μαθήματα αγγλικών σε παιδιά ηλικίας 4-17 ετών καλύπτοντας όλα τα επίπεδα.

Η φιλοσοφία της διδακτικής διαδικασίας αυτών των μαθημάτων βασίζεται στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδι για τις ηλικίες 4-6. Και το Σάββατο είναι η ιδανική μέρα γι’ αυτό. Οι μαθητές είναι πιο ξεκούραστοι, ενώ η απόδοσή τους αυξάνεται από το γεγονός ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον με τη χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών μέσων.

Από την παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων τα παιδιά βγαίνουν πολλαπλώς κερδισμένα. Η σχολική τους εβδομάδα δεν επιβαρύνεται επιπλέον από έξτρα ώρες, ενώ η χρήση όλων των χώρων του ISA για τα μαθήματα (αίθουσες Η/Υ, διαδραστικοί πίνακες, αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσα θεάτρου) συμβάλλει στη δημιουργική και γνωστική τους ανάπτυξη. Για το σχεδιασμό των μαθημάτων αυτών το ISA ακολουθεί τις προδιαγραφές του “Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς”, στο οποίο βασίζεται πλέον κάθε είδος εξέτασης για την απόκτηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και αυτό εγγυάται την επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις με την σωστή προετοιμασία.

Για τους μικρούς μας φίλους τα μαθήματα γίνονται στο ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο για την ηλικία τους φιλόξενο περιβάλλον του Melina’s Kindergarten. O κύριος στόχος των μαθημάτων για τις ηλικίες 4-6 είναι τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας. Μέσα από το παιχνίδι συνειδητοποιούν πόσες λέξεις της αγγλικής χρησιμοποιούν ήδη, μαθαίνουν απλούς χαιρετισμούς, τους πρώτους αριθμούς, ιστοριούλες, παραμύθια και τραγούδια που σκοπό έχουν να τα εξοικειώσουν με την ξένη γλώσσα.

Τα μαθήματα γίνονται στο κτίριο του Melina’s Kindergarten (Λ. Κηφισίας 335 & Σπάρτης 6, Κηφισιά) & στο κτίριο του International School of Athens (Αρτέμιδος 42 & Ξενίας, Κεφαλάρι, www.isa.edu.gr)για τις ηλικίες 6 – 17 ετών κάθε Σάββατο 10.00-15.00.

Leave a Reply