ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ACTION AID ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ

Οχτώ εκατομμύρια σεισμοπαθείς στο Νεπάλ και ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν άμεση ανάγκη μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 ρίχτερ που έπληξε τη χώρα στις 25 Απριλίου. Ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4.800 ανθρώπων και τον τραυματισμό 9.200, ενώ υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000.  

Η ActionAid δουλεύει στο Νεπάλ από το 1982 σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και ανταποκρίθηκε αμέσως. Οι ανάγκες είναι τεράστιες, καθώς η χώρα ήταν ήδη φτωχή με το 41% των παιδιών κάτω των 5 ετών να υποσιτίζεται. Έτσι, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των σεισμοπαθών. Οι άνθρωποι χρειάζονται τροφή, νερό, φάρμακα και στέγη. Υπολογίζεται ότι 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται άμεσα τροφή. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει 16 περιοχές όπου δημιουργούνται καταυλισμοί σεισμοπαθών. 

Οι υποδομές της χώρας έχουν χτυπηθεί έντονα και το ηλεκτρικό δίκτυο έχει επηρεαστεί τόσο που πολλοί εξαρτώνται από γεννήτριες. Οι δρόμοι προς τα χωριά έχουν καταστραφεί τόσο που η πρόσβαση σε αυτά είναι πολύ δύσκολη. 

Η ActionAid έχει ήδη ξεκινήσει να στηρίζει τους σεισμοπαθείς. Συγκεκριμένα, έχει αρχίσει τη διανομή τροφίμων στην πρωτεύουσα του Κατμαντού, στο Badikhel, στο Khokana και στο Paanga περιοχές όπου ήδη δουλεύει η διεθνής οργάνωση. Επιπλέον διανέμει στρώματα, αδιάβροχα υλικά για να αντιμετωπίσουν τη βροχή και αντικείμενα πρώτης ανάγκης όπως σαπούνι, καθαριστικά, πακέτα υγιεινής για γυναίκες, φάρμακα και κουτιά πρώτης βοήθειας.

Όμως, παρά την άμεση κινητοποίηση, η Action Aid χρειάζεται τη βοήθειά σου. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ActionAid Νεπάλ Bimal Phnuhyal: «Το ηλεκτρικό είναι κομμένο παντού και η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Τα νοσοκομεία έχουν πλημμυρίσει από κόσμο. Εκατοντάδες πτώματα συλλέγονται ασταμάτητα και χιλιάδες τραυματίες στέκονται στις ουρές στο δρόμο περιμένοντας για νοσοκομειακή βοήθεια. Η χώρα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Στην ActionAid κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τον κόσμο που έχει πληγεί.»  

Κάνε τώρα μια δωρεά στον ειδικό λογαριασμό για το Νεπάλ: https://www.actionaid.gr/kane-mia-dorea!/?e=2 

Τώρα η αλληλεγγύη μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Κάθε δωρεά, και η πιο μικρή, είναι σημαντική. Με 40 λεπτά του ευρώ (45 Νεπαλέζικες Ρουπίες) μπορούμε να αγοράσουμε ένα κιλό ρύζι, με 3,5 ευρώ (400 Νεπαλέζικες Ρουπίες) μια κουβέρτα και με 6,5 ευρώ (750 Νεπαλέζικες Ρουπίες) ένα σετ για μαγείρεμα. 

Leave a Reply