ΖΟΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ… ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

thumbnail-1-1Ζούσε Κάποτε… ο Γιώργος Σεφέρης. Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ανάμεσα στα εκθέματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη στο πλαίσιο της έκθεσης: «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία”, με χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, το βραβείο Νόμπελ! Με έργα που ζωγράφισε ο ίδιος ο ποιητής και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξε. Με έργα εμπνευσμένα από την ποίησή του.

Το σούρουπο, την ώρα που η μέρα γέρνει, οι επισκέπτες λιγοστεύουν μέσα στο Μουσείο και τα εκθέματα ζουν τη μυστική ζωή τους. Μέσα στην ησυχία του χώρου, περπατώντας παρέα με μια αφηγήτρια, ελάτε να ανακαλύψετε με μάτια διαφορετικά τα πρόσωπα, τα αντικείμενα, τις εικόνες… στιγμιότυπα ζωής των καλλιτεχνών…

Η συνύπαρξη ενηλίκων με παιδιά δημιουργεί μια γλυκιά θαλπωρή ώστε όλοι μαζί να περπατήσουμε στο χώρο, να θαυμάσουμε τα έργα, να γεμίσουμε εικόνες πραγματικές και νοερές γιατί: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ-ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

Ετούτη τη φορά θα ταξιδέψουμε στη ζωή ενός μεγάλου ποιητή! Πως έβλεπε τον κόσμο μέσα από τις φωτογραφίες του; Πως εμπνέονταν για τις ζωγραφιές του; Πως μπορούμε κι εμείς να αφουγκραστούμε την καρδιά των λέξεων στα ποιήματά του; Ταξίδια, Γοργόνες, Φως που Χορεύει, παιδιά, και… ποιητικές ιστορίες.Μια συγκινητική έκθεση για έναν σπουδαίο Έλληνα!

Ζούσε Κάποτε… ο Γιώργος Σεφέρης

 «Ζούσε Κάποτε… ο Γιώργος Σεφέρης»

Concept, σχεδιασμός προγράμματος, κείμενα, αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

Για παιδιά από 6 ετών και για ενήλικο κοινό.

Πότε: Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, 19.00 – 20.00 μ.μ.

Συμμετοχή: 10 Ευρώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: [email protected] ή με fax: 210-3611380 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

tf

Leave a Reply