Η ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ… ΚΑΙ Η ΓΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ

Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται στο ΠεριβόλιΤο Περιβόλι συνεχίζει τον πολύ επιτυχημένο κύκλο των «Δράσεων στο Yurt», φιλοξενώντας στο ζεστό κυκλικό του χώρο τους πιο ξεχωριστούς καλεσμένους και προσφέροντας τις πιο απροσδόκητες εμπειρίες! Παραμένοντας πιστό στο motto: «Στο Περιβόλι δεν καλλιεργούμε μόνο λαχανικά, αλλά μαθαίνουμε από τη φύση πως να καλλιεργούμε και τους εαυτούς μας», οργανώνει ένα απόγευμα που θα μείνει αλησμόνητο!

Στις 9 Μαρτίου η άκρως εκφραστική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη καταλαμβάνει με το αστείρευτο ταλέντο της και με τους λεπτούς χρωματισμούς της φωνής της το Yurt και ξεδιπλώνει μύθους και ιστορίες που κρατούν από τότε που άνθρωποι, ζώα, δέντρα και πουλιά είχαν ακόμη το χάρισμα να επικοινωνούν!

Χρυσοπερίστερα-πεντάμορφες, ψάρια-άνθρωποι, άλογα που μιλούν, ποντίκια που παντρολογιούνται και άλλα πολλά… Αφεθείτε στη μαγική αφήγηση της πιο γνωστής παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη, και ταξιδέψτε μαζί της στις πιο παράξενες και όμορφες ιστορίες που έρχονται από τα βάθη του χρόνου και από τις άκρες του κόσμου τότε που ακόμα άνθρωποι, ζώα, δέντρα και πουλιά μπορούσαν ακόμα να μιλούν μεταξύ τους!

Με ελάχιστα παραδοσιακά συμβολικά αντικείμενα και με κύριο όργανο το λυρισμό και τη μουσικότητα της αφήγησης της, η Βούλγαρη με τη μαγεία ενός πραγματικού παραμυθά, ζωντανεύει θρύλους και πλάσματα παράξενα και τα τοποθετεί μαζί με τους θεατές σε κόσμους μυθικούς!

Για την ίδια «το μυστικό είναι να βρίσκει ο αφηγητής τον τρόπο να επικοινωνεί βαθιά με το κοινό του, και να το οδηγεί ανάλογα με τις επιθυμίες που πλανώνται στον αέρα! Η προφορική αφήγηση είναι γητειά της γλώσσας και τίποτα άλλο». Αυτό μεταμορφώνει την κάθε αφήγησή της σε μοναδική εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

perivoli_logo_dark160x167

Για περισσότερες πληροφορίες:
Το Περιβόλι στη Βάρη
Κυργίων 15 (δίπλα στη Σχολή Ευελπίδων),
16672 Βάρη
Τ: 210 8963 000
Email: [email protected]
Χάρτης και οδηγίες εδώ:
www.perivolivari.gr

Για να μάθετε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στο Περιβόλι μείνετε συντονισμένοι στο: http://www.perivolivari.gr/events/#top

Λίγα λόγια για το Περιβόλι στη Βάρη: Το Περιβόλι στη Βάρη, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που έδωσε μορφή στο όνειρο της Άννας Μoρδεχάι να προσφέρει σε παιδιά και οικογένειες εμπειρίες που δύσκολα θα βίωναν στη πόλη! Βασισμένο στην αρχή της Περμακουλτούρας, το Περιβόλι καθημερινά αποκαλύπτει στους επισκέπτες του τα μυστικά της φύσης και τη χρησιμότητά τους στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και αποτελεί εκτός από χώρο εκπαιδευτικών δράσεων, φυσικού παιχνιδιού ή χαλάρωσης, και χώρο συνάντησης για όλους όσους θέλουν να ζουν αρμονικά με τη φύση, με την οικογένεια και με τον εαυτό τους

Λίγα λόγια για τη Σάσα Βούλγαρη: Η Σάσα Βούλγαρη είναι πρωτοπόρος της επαγγελματικής νεο – αφήγησης στην Ελλάδα από το 1993. Η μεγάλη αγάπη, ο σεβασμός και οι γνώσεις της σχετικά με τα παραμύθια των Βαλκανικών χωρών σε συνδυασμό με το χαρισματικό αφηγηματικό τρόπο με τον οποίο τα μοιράζεται, την έχουν καθιερώσει ως την πιο γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών, μύθων και ιστοριών στην Ελλάδα. Έχει συνάψει πολυετείς συνεργασίες με μεγάλα Μουσεία, με Πολιτιστικά Ιδρύματα, σχολεία και βιβλιοθήκες και έχει επιμορφώσει ανθρώπους που αγαπούν την αφήγηση, σε Πανεπιστήμια αλλά και χώρους ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι η μόνη Ελληνίδα που έχει προταθεί δύο φορές για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο-ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award).

Leave a Reply