16Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΑ

Marianna_Kasoulidi2018xsΗ 16η Γιορτή Παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί στην Κέα από τις 21 έως τις 29 Ιουλίου 2018. Φέτος οι παραμυθάδες θα μας αφηγηθούν παραμύθια «Ομορφιάς και ασχήμιας». Θα ξεδιπλωθούν ιστορίες πλασμένες από μαγεία και αλήθεια, ιστορίες βγαλμένες μέσα από την ίδια τη ζωή που όμως με τρόπο φανταστικό αναδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής. Η ομορφιά είναι πάντα μέσα μας και η καλοσύνη είναι αυτή που δικαιώνεται και θριαμβεύει στις καρδιές των ανθρώπων.

24 αφηγητές από Ελλάδα, 5 αφηγητές από Κύπρο, Νορβηγία, Σλοβενία και Ιταλία, 7 μουσικοί, θα απλωθούν απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, σε μονοπάτια, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες, μουσεία, παραλίες, ιστορικούς τόπους για να γιορτάσουν την μεγάλη Γιορτή των Παραμυθιών στην Κέα. Στο πλαίσιο της Γιορτής θα υλοποιηθεί το Storytelling Forum στο οποίο συμμετέχουν αφηγητές που είναι στο ξεκίνημα της πορείας τους ή και εκπαιδευόμενοι αφηγητές, με στόχο να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο γύρω από την αφήγηση και τις εφαρμογές της, να ανταλλάξουν απόψεις για την τέχνη τους, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές προσεγγίσεις και μεθόδους και να μοιραστούν την αγάπη τους για την αφήγηση.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Γιώργου Ευγενικού.

Οι αφηγητές που συμμετέχουν είναι:

Ελλάδα: Σμαράγδα Αποστολάτου, Μαρία Βραχιονίδου, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Αγγελική Γκόγκου, Γιώργος Ευγενικός, Ανθή Θάνου, Γεωργία Λαζάρου, Δημήτρης Μάλλης, Καλλιρρόη Μουλά, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Βιολέτα Σολιδάκη, Ελεάννα Χατζάκη, Σοφία Χατζή

Ιταλία: Mattia Di Pierro

Κύπρος: Μαρίνα Κατσαρή

Νορβηγία: Ine Mariel Solbakken, Karla Suzanne Oefjord

Σλοβενία: Ana Svetel

Νέοι αφηγηματικοί ορίζοντες:

Ελλάδα: Αγγελική Αγαλιανού, Παναγιώτης Αμανατίδης, Νάντια Γιώτη, Μαριάννα Γκουσδουβά, Βαγγέλης Γονιδάκης, Βάγια Κατσαβού, Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Δημαρέτα Μεγγέ – Πορίχη, Παρασκευή Μανουσαρίδου, Ελεάννα Μπουραντάνη

Κύπρος: Γιώτα Δασκαλάκη

Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι:

Ελλάδα: Θωμάς Ζήσης, Αλέξανδρος Μακρής, Δημήτρης Μάλλης, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Ελένη Σδόγκου, Παναγιώτης Τσάμης

Κύπρος: Βαγγέλης Γέττος

Τη «Γιορτή Παραμυθιών» διοργανώνει το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» με τη συνδιοργάνωση του «Δήμου Κέας». Φέτος, στη συνδιοργάνωση συμμετέχει και η «Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου». Τη «Γιορτή» υποστηρίζουν η Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθήνας, ελληνικά και διεθνή ιδρύματα και οργανισμοί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στην ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

«Γιορτή Παραμυθιών»

Κορησσία, Κέα, ΤΚ 840 02, Κυκλάδες

«Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς»

Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα, TK 117 43

ΤΗΛ: +30 210 4313332, FAX: +30 210 4313322 E-mail: [email protected]

Web site: www.e-mythos.eu

Γιορτή Παραμυθιών

Το έργο στην αφίσα είναι της Μαριάννας Κατσουλίδη