24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΚΟΥ

3 (1)Η ηθοποιός Μαρίνα Σαμάρκου περιγράφει στο Τaλκ το εικοσιτετράωρό της ως εργαζόμενης μαμάς ενός μικρού γιου!
Ο πιο σπουδαίος και απαιτητικός ρόλος είναι αυτός της μαμάς. Είμαι πρώτα μαμά και μετά οτιδήποτε άλλο. Είμαι η Μαμά Μαρίνα του τετράχρονου Γρηγόρη. Δεν πέρασα από κάποια ακρόαση αυτός ο ρόλος ήρθε και με βρήκε και αμέσως είπα ναι!
Οι μέρες με τον Γρηγόρη είναι απολαυστικές. Τα πρωινά ξυπνήματα δεν μπορώ να τα συνηθίσω με τίποτα όμως αντικρίζοντας τον και ακούγοντάς τον να μου λέει “τι ωραία μέρα που είναι σήμερα, μαμά”, πετάγομαι σαν ελατήριο και ξεκινάμε τις πρωινές διαδικασίες όπως, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας παρέα, να ντυθούμε και να ετοιμάσουμε πρωινό.
Γύρω στις 8:30 είμαστε ήδη στο αυτοκίνητο καθ’οδόν για τον παιδικό σταθμό. Τον αποχαιρετώ με πολλά ρουφηχτά φιλιά και με την ευχή να περάσει πολύ πολύ ωραία. Αν δεν είμαι ξενυχτισμένη από την παράσταση ή από κάποια έξοδο με φίλους θα πάω για τρέξιμο στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αλλιώς θα γυρίσω σπίτι να πιω καφέ, να μελετήσω αν είμαι σε πρόβες και φυσικά να επικοινωνήσω με τους κολλητούς μου και τους γονείς μου στη Ρόδο.
Οπότε 9:30 με 12:40, μελετώ, ασχολούμαι με τις δουλειές του σπιτιού και φυσικά θα χαζεύω στο διαδίκτυο.
Γύρω στις 13:00 βρίσκομαι στον προαύλιο χώρο του παιδικού σταθμού. Εκεί θα συναντήσω τις super μαμάδες φίλες μου Βέρα και Βάλλυ με τα παιδιά τους Γιάννη και Οδυσσέα, συμμαθητές και φιλαράκια με τον Γρηγόρη. Θα ακολουθήσει ελεύθερο παιχνίδι με την παλιοπαρέα. Το λιγότερο για μια ώρα.
Έπειτα επιστροφή στο σπίτι. Το μεσημέρι συνήθως μαγειρεύουμε παρέα με τον Γρηγόρη και τρώμε μαζί. Οι ώρες του μεσημεριού είναι οι πιο δύσκολες. Προσπαθώ να έχουμε όσο το δυνατόν πιο χαλαρές στιγμές. Να πάρουμε έναν μικρό υπνάκο είναι το ιδανικό, όμως δεν πετυχαίνει πάντα οπότε επιλέγω να διαβάσουμε βιβλία ή να παίξουμε με puzzle. Στη χειρότερη ανοίγω για λίγο την τηλεόραση.
Μετά τις 17:00 θα βγούμε βόλτα στην πλατεία ή θα πάμε στο Άλσος. Στις 19:30 το απόγευμα, ο Γρηγόρης πλατσουρίζει στη μπανιέρα. Μετά θα χωθεί στα πιτζαμάκια του, θα τσιμπήσει κάτι και παρέα θα ξαπλώσουμε στο κρεβάτι του μέχρι να αποκοιμηθεί. Αυτά τις μέρες που δεν έχω παραστάσεις. Όταν έχω, αναλαμβάνει ο μπαμπάς του, ο Αντώνης.
Τον βλέπω έτσι που κοιμάται ήρεμος και γαλήνιος και σκέφτομαι πως μια χαρά τα κατάφερα και σήμερα.
21:30 και εφόσον είμαι στο σπίτι πάει να πει πως δεν έχω παράσταση ούτε έχω κανονίσει κάτι άλλο. Ανυπομονώ να έρθει η Δευτέρα και η Τρίτη να συναντήσω τους συνεργάτες μου,να παίξουμε και να χαρούμε. Σκέφτομαι πόσο πολύ αγαπάω το θέατρο. Τον Γρηγόρη πιο πολύ. Όμως το θέατρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Κοιμάμαι ήρεμη χωρίς ενοχές. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς κορίτσια.
Μαρίνα Σαμάρκου

Η Μαρίνα Σαμάρκου παίζει στην αστυνομική, μαύρη κωμωδία «Πρεμιέρα εξ’αμελείας!» που παρουσιάζει η θεατρική σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ σε κείμενο και σκηνοθεσία Στράτου Λύκου, από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Μια ιστορία τρόμου διανθισμένη με μπόλικες δόσεις βιτριολικού χιούμορ. Μια συναρπαστική  εμπειρία με τρελό γέλιο, για θεατές υψηλού IQ!

Δείτε περισσότερα εδώ.

topmovie(947pxplatosx288pxupsos)

Leave a Reply