24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

Κατερίνα ΚαραδήμαΗ ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, συνεργάτης του θεάτρου Πόρτα και καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου, Κατερίνα Καραδήμα μιλάει στο Τaλκ για το 24ωρό της ως μαμάς.

9:00 Διαβάζοντας το πρόγραμμα των άλλων μαμάδων που έχουν γράψει στο Τaλκ για το 24ωρό τους, ήδη νιώθω τύψεις, γιατί ξυπνούν πολύ νωρίς. Αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, ξυπνώ στις 9:00, γιατί τότε ξυπνάει η Αρετή μου συνήθως, το τελευταίο εξάμηνο. Είναι σχεδόν δυόμιση χρονών και αισθάνομαι ήδη την ενέργεια της εφηβείας της. Ο μπαμπάς φεύγει για τη δουλειά και μένουμε οι δυο μας. Ετοιμάζω το γάλα της και το πρωινό της, βλέπουμε λίγο κινούμενα σχέδια μαζί και μετά ξεκλέβω λίγο χρόνο για να οργανώσω λίγο το σπίτι. Πλυντήρια, μαγείρεμα, πεταμένα ρούχα, παπούτσια, μάζεμα σκόρπιων παιχνιδιών από το πάτωμα, ψίχουλα από κουλουράκια, τσισάκια που μας ξέφυγαν… Ταυτόχρονα νιώθω σαν τη μαμά του Ντένις του τρομερού, που με το ένα χέρι ανακατεύω το φαγητό, με το άλλο μιλάω στο τηλέφωνο για κάποια δουλειά στο θέατρο και με το πρόσωπο κάνω γκριμάτσες στην Αρετή για να μην φωνάξει την ώρα που έχω την όποια σοβαρή επαγγελματική κατά τ’άλλα κουβέντα. Παίζουμε και διαβάζουμε βιβλία ανάμεσα σε πολλά.

13:30 Ο μπαμπάς επιστρέφει από τη δουλειά και η Αρετή γαντζώνεται πάνω του για το επόμενο δίωρο μέχρι να ξαναφύγει. Ευκαιρία για ένα μπάνιο και να ετοιμάσω την ύλη μου για τα τμήματα του εργαστηρίου. Τρώμε, ο μπαμπάς φεύγει.

15:00 Είναι η ώρα για μεσημεριανές αγκαλίτσες. Γίνεται απόπειρα για ύπνο. Άλλοτε πετυχαίνει, άλλοτε καταλήγει να χοροπηδάμε στο κρεβάτι ή να μιλάμε για ήρωες από θεατρικά έργα.

DSC_0403

16:30 Πρέπει να φύγω για το θέατρο… Αναλαμβάνει η γιαγιά και εξαφανίζομαι. Μαθήματα στα τμήματα του εργαστηρίου, πρόβες, παραστάσεις. Τη σκέφτομαι μέσα στη μέρα και μιλάμε στο τηλέφωνο.

Απόγευμα-βράδυ Άλλες φορές γυρίζω και διαβάζουμε παραμύθια πριν κοιμηθεί, άλλες φορές αργώ και την βρίσκω να κοιμάται. Tης χαϊδεύω τα «ζυμαράκια» Την φιλάω κι αυτή αναστενάζει μέσα στον ύπνο της. Τότε ο μπαμπάς της γίνεται ο άντρας μου και πίνουμε κι ένα κρασάκι και μιλάμε…

Όταν δεν χρειάζεται να πάω στο θέατρο, πάμε βόλτες οι δυο μας…

Όταν χρειάζεται να ταξιδέψω για πρόβες και παραστάσεις μακριά από το σπίτι, νιώθω τύψεις και μου λείπουν και οι δύο.

Σκέφτομαι, ότι αυτό που θα ήθελα είναι να κυνηγάει μέχρι το τέλος αυτό που αγαπάει πολύ.

Τον Νοέμβριο θα πάει σχολείο και θα είναι ο πρώτος αποχωρισμός μας. Θα ήθελα να τη μάθω να πετάει μακριά…

Μου αρέσει, όταν λέει «αχ χαζούλα μαμά»

Από τότε που ήρθε, μου έφερε γούρι.

21175815_1835268203157703_1781054049_n

Η παράσταση της Κατερίνας Καραδήμα για βρέφη και νήπια Έξω πάνω μέσα κάτω παρουσιάζεται από τις 30 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πόρτα. 

ΕΠΜΚ2

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

Για βρέφη από 8 μηνών και νήπια έως 4 χρόνων

Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου

Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα

Πρωτότυπη μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Σκηνικά-κοστούμια: Λίλη Κυριλή

Φωτογράφιση – βίντεο: Αντώνης Μίκροβας, Γιώργος Κατσιπάνος

Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Αγρινίου

Με τον: Αιμίλιο Αλεξανδρή 

Μέρα και ώρα παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 12.00

Διάρκεια: 35’

Τιμή εισιτηρίων: 8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk  

Leave a Reply