Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου

Η πρωτότυπη παιδική παράσταση, «Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου», μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012) παρατείνεται για ακόμα δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013, και θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο στις 17.00 στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μπουν στο μαγικό κόσμο της μητρικής αγκαλιάς! Μην τη χάσετε, είναι πραγματικά εξαιρετική και ιδιαίτερη και ξεχωρίζει από τις κλασικές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες μικροί και μεγάλοι είμαστε συνηθισμένοι.

Με πρωταγωνιστές τη μαμά (Δάφνη Καμμένου), τον μπαμπά (Φοίβος Συμεωνίδης) και το παιδί (μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος), «Η Υπέροχη Αγκαλιά της Μαμάς μου» είναι μία συγκινητική αλλά και διασκεδαστική μουσικοθεατρική παράσταση, δοσμένη μέσα από τη μουσική και το ρυθμό, με τη χρήση του body percussion, της μίμησης, του φωνητικού αυτοσχεδιασμού, ενώ δε λείπουν στοιχεία της παντομίμας, του βωβού κινηματογράφου και της κωμωδίας. Έχοντας ως άξονα τη μη λεκτική επικοινωνία – που αποτελεί το πιο διεισδυτικό και βασικό εργαλείο αλληλεπίδρασης παιδιών-ενηλίκων – η παράσταση μας εξιστορεί τη σχέση του παιδιού με τη μητρική αγκαλιά, δοσμένη μέσα από τα μάτια του ίδιου παιδιού. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης καθώς έχουν παράταιρα μεγέθη (άλλα μεγεθυμένα και άλλα μικροσκοπικά), όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνεται ένα παιδί. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Στέλλα Σερέφογλου, ενώ η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι που έχει γράψει η ίδια η σκηνοθέτις.

Η Υπόθεση: Ένα μικρό παιδί τρομάζει με τις βροντές και τις αστραπές και ζητά την αγκαλιά της μαμάς του. Με τρόπο μαγικό γίνεται η σύνδεση με την μητέρα και ξαναγίνονται ένα και μοιράζονται την καθημερινότητα, μέχρι που το ίδιο το παιδί αποφασίζει να φύγει από την αγκαλιά της μαμάς του και να “ξαναγεννηθεί”. Η αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο, η ενηλικίωση και η προσπάθεια του ανθρώπου να προχωρήσει μόνος χωρίς φόβο και να εξελιχθεί αποτυπώνονται με συμβολισμό και μουσικότητα.

{^youtubevideo|(width)480|(height)295|(border)False|(cookies)False|(color1)#666666|(fs)True|(url)http://www.youtube.com/watch?v=wD0QcOIAVug|(hd)False|(color2)#EFEFEF|(rel)True|(autoplay)False|(loop)False^}

Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου
Με τους Δάφνη Καμμένου, Φοίβο Συμεωνίδη & Στέλλα Σερέφογλου
Χορογραφία-επιμέλεια κίνησης: Θάνος Δασκαλόπουλος
Μουσική – ήχοι: DNA Lab
(Φιλική συμμετοχή Κώστας Γάκης)
Facebook: www.facebook.com/HYperohiagkaliatismamasmou

Κάθε Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) – Αίθουσα Black Box
Ώρα Έναρξης: 17.00
Διάρκεια: 70'
Παραστάσεις για σχολεία: καθημερινές (Δευτ.-Παρ.) στις 10.00π.μ.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€ (ενήλικες), 8€ (παιδικό-φοιτητικό-οικογένειες), 6€ (σχολεία)

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα: Η Στέλλα Σερέφογλου έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε σχολεία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στη θετική ανταπόκριση των παιδιών απέναντι στο ρυθμό και τα οποία εφάρμοσε σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παράλληλα, έχει γυρίσει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους ενώ εργάζεται ως σκηνοθέτις στο χώρο της διαφ1