ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΛΑ!

Κάθε χρόνο περιμένουμε πολλά από τα Χριστούγεννα. Χαρά. Αναμνήσεις. Ευτυχία. Έμπνευση. Θέλουμε οι γιορτές να έχουν νόημα. Όμως, τις περισσότερες φορές, έχουν άγχος, έξοδα, τρέξιμο, πίεση, ψώνια, ψώνια, ψώνια, ψώνια… Φέτος τις γιορτές κάποιοι γονείς… συνωμοτούν ενάντια στον υπέρ-καταναλωτισμό των Χριστουγέννων και επιλέγουν να ξοδέψουν λιγότερα σε χρήμα και περισσότερα στη σχέση. Χαρίζουν την παρουσία τους. Χαμογελούν. Φτιάχνουν τα δώρα που έφτιαχναν όταν ήταν παιδιά, προσφέρουν κάτι από αυτό που εξοικονομούν σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.
Οι γονείς Απλά και το Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας διοργανώνουν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου τρίωρη συνάντηση γονέων, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, με θέμα Χριστούγεννα Απλά! Εκεί, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν τη γιορτή των Χρισστουγεννων, ως …γιορτή. Θα τη σχεδιάσουν χωρίς …χρέη στην πιστωτική τους κάρτα, χωρίς οικονομικό άγχος, αλλά με ελευθερία, με αποθέματα αγάπης, με νόημα, με προσωπική παρουσία, με ποιότητα, με έμφαση στη σχέση.
Η πρόταση απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, οι οποίοι  αισθάνονται την πίεση «να γιορτάσουν ξέφρενα και να ξοδέψουν πολλά» και αναζητούν διεξόδους που προσφέρουν νόημα και ισορροπία. Την ομάδα συντονίζει η Λαμπρινή Σταμάτη, σύμβουλος επικοινωνίας και εκπαιδευμένη συντονίστρια ομάδων «γονείς Απλά!», η οποία φέρνει στην Ελλάδα το κίνημα που περιγράφει ο σύμβουλος οικογένειας και εκπαίδευσης Kim John Payne στο βιβλίο του Simplicity Parenting (υπό έκδοση στα ελληνικά, με τον τίτλο «γονείς Απλά!»).Οι γονείς θα σχεδιάσουν μαζί, σε μια ομάδα που προσφέρει έμπνευση και αλληλοϋποστήριξη, τα φετινά Χριστούγεννα, Απλά! Με άλλη ματιά, λίγο πιο δημιουργικά. Με φαντασία,  με έμπνευση, με αγάπη, με προσφορά. Με τον τρόπο που ο καθένας επιθυμεί, με τον τρόπο που ταιριάζει στην οικογένειά του.
Ελάτε να γνωρίσετε την πρόταση «γονείς Απλά!» για τα Χριστούγεννα και να δείτε τα υλικά από τα οποία χτίζονται οι αναμνήσεις, να βρείτε τρόπους να κρατήσετε μακριά τη «σαβούρα» και τη «βαβούρα» που έρχεται απ’ έξω (φανταχτερή και «σε συσκευασία δώρου» αυτές τις μέρες), να ανακαλύψετε τα δώρα που κρύβει η προσδοκία, η παρουσία, ο χρόνος που περνάμε κοντά στα παιδιά και στους ανθρώπους που αγαπάμε. Θα μιλήσετε, θα ζωγραφίσετε, θα θυμηθείτε, θα παίξετε και στο τέλος θα φτιάξετε μαζί ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο. Απλά!

Χριστούγεννα Απλά!
Στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας
Ιωάννου Φιλήμονος 3, Αθήνα (πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία)
την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, από τις  18:00 έως τις 21:00
Κόστος συμμετοχής: 20€ το άτομο & 30€ για τα ζευγάρια

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με την Λαμπρινή Σταμάτη στα τηλέφωνα 6997 715382 – 211 790 1979,
www.goneisapla.gr,
www.facebook.com/goneisapla.gr,
goneis@goneisapla.gr