ΖΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΕΡΑ

Μια πρόταση για όλα τα παιδιά και για όλους τους νέους που αγαπούν τη μουσική, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι ταλέντο και μουσικές σπουδές. Το Ωδείο Ριζοπούλου και το μουσικό σχήμα–χορωδία Τέττιξ προσκαλούν και αυτή τη χρονιά νέους, σπουδαστές ή όχι της μουσικής, που μπορεί απλά να αγαπούν τη μουσική χωρίς ίσως να έχουν μουσικές γνώσεις, να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια όπερα! Να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο και να ζήσουν την εμπειρία της ομαδικής δημιουργικής δουλειάς και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Φέτος, η χορωδία Τέττιξ διασκευάζει τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ. Διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη ΑΪβατζίδου και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δεγαΐτης. 
Γιατί όπερα; Γιατί το μουσικό αυτό θεατρικό είδος προσφέρει πλούσιο πεδίο δημιουργικής δράσης. Οι σπουδαστές συνθέτουν μελωδίες, επάνω τους γράφουν το λιμπρέτο, εναρμονίζουν, μαθαίνουν να τις τραγουδούν (χορωδία, άριες και ρετσιτατίβο), στήνουν την ορχήστρα και το παρουσιάζουν στη σκηνή ως μουσικοί και εκτελεστές! Απολαμβάνουν το τελικό αποτέλεσμα και αποκτούν την εμπειρία της συμμετοχής σε ομαδική δημιουργική δουλειά!
Στόχος του Τέττιγος είναι τα παιδιά να εφαρμόσουν στην πράξη τη γνώση που προσφέρει η διδασκαλία της μουσικής, να τους δοθούν κίνητρα για την περαιτέρω βελτίωσή τους, να αναπτύξουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Πεποίθηση των διδασκόντων είναι ότι όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να τραγουδήσουν και να δημιουργήσουν στο χώρο της μουσικής, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους και μη.
Στην ομάδα συμμετέχουν σπουδαστές μουσικής όλων των επιπέδων και ηλικιών. Ασκούνται σε ένα μεγάλης δυσκολίας και ειδικών απαιτήσεων μουσικό είδος όπως είναι η όπερα και εργάζονται πάνω στο συνδυασμό μουσικής σύνθεσης και έμμετρου λόγου. Τη σύνθεση της μελωδίας και τα έμμετρα μέρη του λιμπρέτου δημιουργούν οι μικρότεροι σπουδαστές, από 7 ετών. Ωριμότεροι σπουδαστές αναλαμβάνουν την εναρμόνιση, ενορχήστρωση και γραφή παρτιτούρας και συμμετέχουν ως εκτελεστές στο μουσικό σύνολο, με χορωδούς τα μέλη του μουσικού σχήματος Τέττιξ.

Προηγούμενες παραστάσεις: 
Πριγκίπισσα Δυσκολούλα του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Μέργου (2006) 
*Ο παραδοσιακός μύθος της Ανατολής Πετρόσουπα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη (2012)
 
Τα μαθήματα για τη σύνθεση μελωδιών, γραφή λιμπρέτου και διδασκαλίας χορωδίας πραγ­μα­το­ποιούνται στο Ωδείο Ριζοπούλου (Κ.Ωραιοπούλου 29, Νέο Ηράκλειο, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό), κάθε Παρασκευή 7:20 – 9:00μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 210 2759715 ή επισκεφθείτε το www.odeiorizopoulou.gr/tettix-music-group.html