ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ KIDITIRAS MΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΙΓΑΛΟΥ

Ο Κινητήρας Studio προσφέρει κάθε Δευτέρα από τις 4 μέχρι τις 5 το απόγευμα μαθήματα σύγχρονου χορού για παιδιά 7-12 ετών με την Ευγενία Σιγαλού. Μέσα από το μάθημα, το παιδί έρχεται σε επαφή με τις βασικές τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του με ευελιξία, ενώ παράλληλα γυμνάζεται και καλλιεργεί τη μουσικότητά του σε συνδυασμό με την κίνηση. Ο αυτοσχεδιασμός και η φαντασία λειτουργούν ως εργαλεία για να βρει το δικό του προσωπικό τρόπο κίνησης και έκφρασης. Σε ένα τέτοιο μάθημα, τεχνικό και δημιουργικό, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις μουσικοκινητικές του δεξιότητες καθώς και να απελευθερώσει τις καλλιτεχνικές του ροπές. To κόστος είναι  40€/ μήνα.

Επίσης, η Ευγενία Σιγαλού, στο πλαίσιο του προγράμματος KIDitiras, καθοδηγεί και τα μικρότερα παιδιά, 4,5-6,5 ετών κάθε Πέμπτη από τις 4 μέχρι τις 5 το απόγευμα, μέσα στο καλλιτεχνικό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον του Κινητήρα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου, ενώ παράλληλα εξελίσσονται κι εμπνέονται μέσα από την ομαδική δημιουργία και την προσωπική παρατήρηση. Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται, σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θ’αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος- συντονιστής είναι πάντα κοντά για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.

Η Ευγενία Σιγαλού είναι χορεύτρια και παιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης(1999-2002) και παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(1999-2005). Από το 2003 συνεργάζεται με την Αντιγόνη Γύρα, ως μέλος της ομάδας. Επίσης,έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Άρτεμη Ιγνατίου, Νατάσσα Ζούκα, Κική Μπάκα, Φώτη Νικολάου, Βάλια Παπαχρήστου,Μαρία Κολιοπούλου,καθώς και με παραγωγές του φεστιβάλ και του Μεγάρου Αθηνών.Έχει εργαστεί ως δασκάλα στο ελληνογερμανικό σχολείο Αthener Schule.Aπό το 2007 διδάσκει χορό σε ιδιωτικές σχολές.

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio