ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ; ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Εργαστήριο δημιουργίας απτικών έργων για άτομα με προβλήματα όρασης στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Martin Kippenberger: A Cry for Freedom με την εικαστικό –art Therapist Νιόβη Σταυροπούλου, για παιδιά 11-15 ετών.  

Πώς αισθανόμαστε τα χρώματα; 

Πώς αισθανόμαστε τα χρώματα; Τα θερμά και τα ψυχρά, τα ζωντανά ή τα μουντά, το μαύρο, το λευκό; Όλα παίρνουν σχήμα, υφή, ύψος, βάθος και θερμοκρασία για να αποδώσουν σε ένα πρωτότυπο εικαστικό έργο μια εικόνα που θα ‘μιλήσει’ στη γλώσσα των τυφλών. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν διάφορα υλικά για να μετατρέψουν πίνακες ζωγραφικής του Martin Kippenberger σε εικαστικά έργα για άτομα με μειωμένη όραση. Αναλύοντας τα χρώματα, τη φόρμα, την ένταση και τα νοήματα μιας εικόνας, θα αφήσουν  τη φαντασία τους ελεύθερη για να βρουν τι υφή θα έχει μια τρικυμισμένη θάλασσα, τι υλικό θα χρησιμοποιήσουν για να ‘μεταφράσουν’ σε αίσθηση τον ουρανό, ένα λουλούδι, τον ήλιο, έναν άνθρωπο και θα προσπαθήσουν να τα αναπαράγουν ‘απτικά’. Θα χρησιμοποιήσουν υλικά με διαφορετικές υφές, χαρτόνια, υφάσματα, σύρμα κ.ά. για να αποδώσουν τις διάφορες επιφάνειες, τα χρώματα, τις φόρμες και το ύφος του καλλιτέχνη. Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων με προβλήματα όρασης καθώς και η δυνατότητα που θα δοθεί στις ομάδες αυτές να ‘αγγίξουν’ την τέχνη.

Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στους χώρους των παιδικών εργαστηρίων του μουσείου ώστε να είναι επισκέψιμα από σχολεία ή μεμονωμένα άτομα με προβλήματα όρασης.

Κύκλος 5 συναντήσεων: Σάββατο 2, 23 και 30/11 και 14 και 21/12, ώρα: 14.30 – 16.30

Συμμετοχή: €80 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €65 το καθένα)

Πληροφορίες – Κρατήσεις:  210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00