ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΟΡΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου με το πρόγραμμα «Τα παιδιά ανοίγουν την “Πόρτα” στην ποίηση» συστήνουν στους μαθητές του Δημοτικού τους μεγάλους Έλληνες ποιητές.

την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
το Σάββατο 8 Μαρτίου
και την Κυριακή 16 Μαρτίου

Με οδηγό τη σκέψη, το σώμα, το ρυθμό και τη μουσικότητα του λόγου, τα παιδιά ανακαλύπτουν αυτό που η ποίηση μπορεί να είναι, αλλά και όσα μπορεί να σημαίνει.

Με όχημα το παιχνίδι, τα παιδιά ψάχνουν στα ποιήματα να βρουν λέξεις, εικόνες, φανερά και κρυφά σημάδια, ιστορίες, σχέσεις, σκέψεις και στοχασμούς.

Τα παιδιά ανοίγουν την «Πόρτα» στην ποίηση
Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου (Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, τηλ. 210-3249829)
Ώρες λειτουργίας: 11.30 π.μ.-1.30 μ.μ. 
 

To Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου λειτουργεί 10 χρόνια. Στο πρόγραμμά του «χωράνε» όλες οι ηλικίες: διοργανώνονται προγράμματα για μωρά, για νήπια, για παιδιά και εφήβους, για ενηλίκους. Η διευθύντρια του εργαστηρίου, η εκπαιδευτικός θεάτρου Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου, περιγράφει ως εξής τη λειτουργία του: «Η αφετηρία μπορεί να είναι: παραμύθι, ποίημα, θεατρική παράσταση, ταινία, μια φωτογραφία, ένα έργο ζωγραφικής, ένα μουσικό κομμάτι, ένα ιστορικό γεγονός, μια είδηση, ένα αντικείμενο, μια λέξη, ένα κομμάτι από κάποιο γράμμα που βρέθηκε σκισμένο… Ο προορισμός είναι πάντα ίδιος: το παιδί να γνωρίσει και να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει, ώστε να βρει τη δική του θέση μέσα σε αυτόν».