ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ

Βγάλτε το ημερολόγιο και σημειώστε να μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στην ανοικτή Πολιτιστική Ποδηλατοδρομία της Σχολής Χατζήβεη που διοργανώνεται την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στην περιοχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στην καθημερινή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου ενώ παράλληλα να γνωστοποιήσει στους επισκέπτες τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 10:00 το πρωί στη Σχολή Χατζήβεη (Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια) με ένα σεμινάριο, όπου θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο.

Μερικά Tips ασφαλούς ποδηλατοδρομίας:

  • Όταν ποδηλατώ φοράω πάντα κράνος, σωστά εφαρμοσμένο.
  • Τηρώ απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου ποδηλάτη.
  • Πριν βγω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, μειώνω ταχύτητα και κοιτάζω αν έρχεται όχημα από τον κεντρικό δρόμο.
  • Όταν υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δεν περνάω πολύ κοντά από την πόρτα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει προς το μέρος μου.
  • Όταν βλέπω νερά στον δρόμο, μειώνω ταχύτητα και περνάω τα νερά προσεκτικά, χωρίς να πατάω φρένο.
  • Όταν είμαι με παρέα ο προπορευόμενος δείχνει τις λακκούβες ή φρεάτια και το επισημαίνει στους άλλους λέγοντάς το και δυνατά.
  • Δε σταματάω με το ποδήλατο σε επικίνδυνο σημείο, αλλά σε ένα πλάτωμα ή ένα πεζοδρόμιο.
  • Τα πεζοδρόμια είναι φτιαγμένα για τους πεζούς,  οπότε προτεραιότητα έχουν οι πεζοί.

Στη συνέχεια θα γίνει η έναρξη της ποδηλατοδρομίας και πραγματοποιώντας μια κυκλική μήκους 5,6 χλμ, οι ποδηλάτες θα περάσουν από 11 σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Συγκεκριμένα τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι:

1.Σχολή Χατζήβεη
2.ΠΠΙΕΔ
3.Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων
4.Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως- Μνημείο Ηρώων
5.Πνευματικό κέντρο Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας
6. Μνημείο Αντίστασης
7.Παναγίτσα
8. Δημοτικό Γυμναστήριο Ιωνικός ‘’Ζαχαρίας Αλεξάνδρου’’
9.Πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο- Πάρκο Γεώργιος Αποστολάκης
10.Πλατεία Πατριάρχου
11. Γήπεδο Α.Ε.Κ.

Η λήξη της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου θα περιμένουν τους ποδηλατοδρόμους πολλές εκπλήξεις: κεράσματα από τους χορηγούς της εκδήλωσης που είναι τα ελληνικά αναψυκτικά Frutop, οι μπανάνες Chiquita, τα νερά Bίκος και οι σοκολάτες Lacta αλλά και μία κλήρωση με δώρο ένα ποδήλατο και 20 ποδηλατικά αξεσουάρ, προσφορά των καταστημάτων Gatsoulis.

Πολύτιμοι αρωγοί της εκδήλωσης θα είναι οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας και ο Δήμος, καθώς η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να ξέρουν ποδήλατο και οι μαθητές κάτω των 10 ετών καλό θα ήταν να συνοδεύονται από κάποιο ενήλικα. Οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ενώ τα παιδιά με ευθύνη των γονέων τους. Μαζί με το ποδήλατό σας είναι απαραίτητο και το κράνος για μία ασφαλή ποδηλατοδρομία.

Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό!
Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της Σχολής έως 4/4 (210 2511371).

Πληροφορίες/Συμμετοχές:
Σχολή Χατζήβεη,
Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια,
www.xatzivei.gr
Τηλ:210 2511371