ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Τρεις ξεχωριστές Παρασκευές περιμένουν, εκτός από τους συμμετέχοντες στο summer camp του Μουσείου Πειραμάτων, κάθε παιδάκι που θέλει να περάσει μία ξεχωριστή ημέρα μαζί με μια χαρούμενη παρέα! Έτσι, μόλις έρθει η Παρασκευή και το ρολόι δείξει 10.00 ακριβώς, οι μικροί επιστήμονες μπαίνουν στο πούλμαν για να εξερευνήσουν όμορφα σημεία της Αθήνας με τρόπο επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό.

ekdromi_mouseiopeiramaton

Οι προγραμματισμένες εξορμήσεις για το καλοκαίρι του 2014 είναι:

  • Παρασκευή 20/6- «Εξερευνητές του δάσους»: Δημιουργούμε το δικό μας καταφύγιο στο βουνό του Υμηττού, παίζουμε, στήνουμε τις σκηνές μας και μαθαίνουμε να το αγαπάμε και να το προστατεύουμε! Πρέπει, πάση θυσία, να μη μας ανακαλύψουν οι εμπρηστές και οπωσδήποτε να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους, για την καταστροφή του δάσους!
  • Παρασκευή 27/6- «Αθήνα μου, πόσο καλά σε ξέρω;»: Οι πεζόδρομοι του ιστορικού κέντρου, είναι το σκηνικό και εμείς οι παρατηρητικοί ντετέκτιβ, οι αρχαιολόγοι και περιηγητές της πόλης, που ζούμε! Με πυξίδες, κιάλια και οδηγό τη γνώση και τα κτήρια πρέπει να βρούμε το δρόμο μας για να φτάσουμε σε έναν υπέροχο, μουσικό προορισμό, πραγματική έκπληξη!
  • Παρασκευή 4/7- «Ο Εθνικός Κήπος και τα μυστικά του!»: Μια πράσινη όαση μέσα στην πόλη, κρύβει υπέροχες γωνιές, ιστορικές πληροφορίες, αλλά και αφορμές για παιχνίδι και διασκέδαση! Πάμε να τις ανακαλύψουμε; Φτιάχνουμε το δικό μας χάρτη! Λύνουμε σιγά σιγά το γρίφο, μέχρι να βρούμε το μυστικό κωδικό, που ανοίγει την κλειδαριά με τα παράσημα για όσους ντετέκτιβ τα καταφέρουν!

Οι παραπάνω εξορμήσεις πραγματοποιούνται με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο και οι προορισμοί, βρίσκονται σε μικρές αποστάσεις, των 15 περίπου λεπτών από το Μουσείο Πειραμάτων. Συμπεριλαμβάνονται όλα τα αναλώσιμα και υλικά κατασκευών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και κολατσιό για κάθε παιδί.

geologia_moueiopeiramaton

Πώς μπορώ να συμμετέχω:

  • Με ημερήσια συμμετοχή, που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του ωρολογίου προγράμματος του summer camp (ώρες: 8.00-16.00) με κόστος 25€/παιδί.
  • Με συμμετοχή μόνο στην εκδρομή (ώρες: 10.00-13.00) με κόστος: 15€/παιδί.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα: 210-7210105, 210-7610038 (καθημερινές: 09:00-17:00). Δείτε και τη Facebook σελίδα του Μουσείου: Μουσείο Πειραμάτων – fan page!

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή