ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες και μεγάλα παιδιά στο δάσος, με συνοδεία μουσικών οργάνων και τραγουδιών, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, όσοι έρθουν σε μια ιδιαίτερη απογευματοβραδινή βόλτα στην Πάρνηθα, με την πανσέληνο, το Σάββατο 12 Ιουλίου.
Μέσα από τα παραμύθια, ταξιδεύουμε σε κόσμους φανταστικούς και πραγματικούς, ηρεμούμε και γελάμε.
Στο δρόμο μας συναντάμε τριαντάφυλλα σπαρμένα, κρυσταλλένια βουνά, σύννεφα που γίνονται ποτάμι ορμητικό, αγάπες που δεν χάνονται.
Aφηγούμαστε τις ανθρώπινες αδυναμίες, την πάλη του καλού και του κακού, τη δύναμη της τελετουργίας σαν εσωτερική ανάγκη για την κατάκτηση της προσωπικής ελευθερίας.
Ένα ταξίδι πολύχρωμο με σκοπούς ανθρώπινους, ρυθμούς ζωντανούς (κιθάρα, κρουστά, τραγούδι)
και ιστορίες που φανερώνουν όσα με λόγια δεν τολμάμε να πούμε.
Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ…
Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη και η συναρπαστική αφήγηση της παραμυθούς Εύης Γεροκώστα γίνονται οδηγός σε ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή μέσα από σκοπούς βαθύτατα ανθρώπινους και μελωδίες που αντηχούν είτε στα βουνά της Ηπείρου, είτε στο Αιγαίο είτε στον ζεστό και γεμάτο υγρασία Μισσισίπι.

10502266_10204323420069913_6904134346985594953_n

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

18:15 Άφιξη στο καταφύγιο Φλαμπούρι και ήδη δεν θα πιστεύετε ότι είστε δίπλα στην Αθήνα. Από την νότια πλευρά θα δείτε την πόλη από ψηλά, την Πελοπόννησο και με καθαρό καιρό ακόμα και την Ύδρα, ενώ από την ανατολική και βόρεια πλευρά, το υπόλοιπο της Αττικής, τον Ευβοϊκό κόλπο, την Εύβοια, αλλά και το ψηλότερο βουνό της, τη Δίρφυ.  Ενημέρωση για την διαδρομή και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει και ξεκίνημα για μια υπέροχη βραδιά.
18:45 Εκκίνηση της απογευματοβραδινής βόλτας.
19:45 Άφιξη στο χώρο μέσα στο δάσος, όπου θα απολαύσουμε την αφήγηση των παραμυθιών, μετά συνοδείας ζωντανής μουσικής και τραγουδιών. Να έχετε μαζί σας ψάθες ή μαξιλαράκια, γιατί θα κάτσουμε κάτω.
21:15 Εκκίννηση βόλτας για την επιστροφή προς το καταφύγιο.
22:00 Άφιξη στο καταφύγιο και δείπνο. Περιλαμβάνει 2 σουβλάκια με ψωμάκια και κρασί.

Στη συνέχεια θα υπάρχει αποχαιρετιστήριο πάρτι για το τελείωμα της θερινής σεζόν με μουσική και πολύ χορό.Υπάρχει και δυνατότητα διαμονής με προσφορά τιμής στα 6€ λόγω της εκδήλωσης. Το Φλαμπούρι θα λειτουργήσει και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 και έπειτα θα κλείσει για το καλοκαίρι. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει και πάλι το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση είναι για ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με e-mail.
Κόστος συμμετοχής:
10€. Περιλαμβάνει πεζοπορική βόλτα, αφήγηση παραμυθιών μετά ζωντανής μουσικής, δείπνο (δύο σουβλάκια και απεριόριστο κρασί), συμμετοχή στο αποχαιρετιστήριο πάρτι.
Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχής, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουλίου. Αρ. Λογ. Eurobank: 0026 0236 3501 0131 3640, Eurobank IBAN: GR260 260 236 0000 350 101 313 640
Δικαιούχος: Ιωάννης Λυκίδης.
Ώρα άφιξης: 18:15′
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να διανυκτερεύσει στο Φλαμπούρι το Σάββατο βράδυ, με τιμή προσφοράς λόγω της εκδήλωσης στα 6 €. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.

IMG_6701

Λίγα για την αφηγήτρια παραμυθιών Εύη Γεροκώστα και τον μουσικό και τραγουδιστή Παναγιώτη Τερζάκη.

ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Αρχέλων-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, ενώ από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει μεταφράσει περισσότερα από 30 βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Έχουν εκδοθεί τρία εικονογραφημένα βιβλία της για παιδιά («Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα», εκδ. Μεταίχμιο 2010, «Αστέρια στον πάτο της λίμνης», εκδ. Μεταίχμιο 2011- βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, «Ο βάτραχος και το φιλί», εκδ. Μεταίχμιο, 2013), ένα εικονογραφημένο παραμύθι για ενήλικες («Μια μέρα που έγινε νύχτα», εκδ. Χριστάκης 2013) και ένα εικονογραφημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους («Μια καρδιά στα δεξιά», εκδ. Παρρησία 2014). Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορίες προφορικής παράδοσης από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη «διάλεξαν». Έχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας. Άλλες απευθύνονται σε μικρούς, άλλες σε ενήλικες. Μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
Με ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο ο Παναγιώτης Τερζάκης μετρά επίσημα δέκα χρόνια στον μαγικό κόσμο του τραγουδιού και της μουσικής τραγουδώντας, παίζοντας, δημιουργώντας στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα. Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού στα οποία και βάζει τη δική του σφραγίδα και ερμηνεία-από το κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ και από τα Art Songs/Lieder στο δημοτικό τραγούδι και τη φολκ. Το πρώτο του άλμπουμ με ελληνικά δημοτικά τραγούδια μέσα από ένα νέο αφαιρετικό πρίσμα και τον γενικό τίτλο «Far Away Land» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία. Τον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά διεθνώς το αγγλόφωνο EP «FREE», ένα Avant Americana fusion και περιλαμβάνει νέες εκτελέσεις τριών τραγουδιών των Sam Cooke, John Denver και Trent Reznor- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή καθώς και μία νέα σύνθεση του Παναγιώτη. O Παναγιώτης παράλληλα γράφει μουσική και τραγουδά για θεατρικές παραστάσεις ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτής-σύμβουλος φωνής.