ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μουσική μάς γεμίζει ευχαρίστηση και χαρά, ενώ καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ενισχύει την ανάπτυξη της νοημοσύνης και της κοινωνικότητας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόλησή μας με τη μουσική πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα στον κύκλο της ζωής μας. Για το λόγο αυτό, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας έχει οργανώσει ειδικά μαθήματα για παιδιά από 10 μηνών μέχρι και 6 ετών, τα συστήματα Robbie, Teddy και Junior Music Course! 
Έτσι, οι λιλιπούτειοι φίλοι που έχουν…μουσική κλίση μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα των συστημάτων Robbie (από 10 έως 22 μηνών), Teddy (από 22 μηνών έως 4 ετών)  και Junior Music Course (από 4 έως 6 ετών) στο κεντρικό Ωδείο Φίλιππος Νάκας και τα παραρτήματά του, αφού πρώτα παρακολουθήσουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα. Οι γονείς που θα προσφέρουν στα παιδιά τους το προνόμιο να συμμετέχουν στο σύστημα "Robbie" θα δουν θετικότατα απτά αποτελέσματα, όπως, μεταξύ άλλων, πιο ήρεμο ύπνο, αλλά και αλματώδη ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς του βρέφους. Από την άλλη, τα μέλη της ομάδας "Teddy" διασκεδάζουν, συνεργάζονται, υπακούουν σε κανόνες, προχωρούν με άνεση και ταχύτητα από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο επόμενο και προσαρμόζονται ευκολότερα στην οικογένεια του παιδικού σταθμού. Από την τρυφερή αυτή ηλικία γνωρίζουν, αφομοιώνουν και αγαπούν τη μουσική. Τέλος, στο "Junior Music Course" ποικίλα μουσικά ακούσματα οξύνουν τη μουσική ευαισθησία των παιδιών ώστε να αναγνωρίζουν τις νότες και να βιώνουν το ρυθμό. Η φωνή τοποθετείται σωστά μέσα από το τραγούδι. Κύριο εργαλείο εκμάθησης είναι το πληκτροφόρο όργανο, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το μαγνητικό πίνακα και διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια. Τα παιδιά νιώθουν την ευχαρίστηση της μουσικής έκφρασης ερμηνεύοντας κομμάτια ρεπερτορίου.
Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική. ΔΕΝ είναι πολύ νωρίς.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε εδώ
 
Δοκιμαστικά μαθήματα: Aπό τις 7 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον συμπληρωθούν τα τμήματα.
Πού; Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο κέντρο της Αθήνας και στα παραρτήματά του στην Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, τα Μελίσσια, τη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Ιωάννινα.
Πώς; Τηλεφωνώντας στο 210 3634000 για να κρατήσετε θέση σε δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα για τα συστήματα Robbie, Teddy και Junior Music Course, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

{^youtubevideo|(width)480|(height)295|(rel)True|(url)http://www.youtube.com/watch?v=QmOomR-Vong|(autoplay)False|(loop)False|(fs)True^}