ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Επειδή η Κυριακή είναι η ημέρα των παιδιών, ο Νοέμβριος στο Μουσείο Πειραμάτων θα είναι γεμάτος βιβλία, δραστηριότητες και πειράματα ειδικά για τους μικρούς του φίλους! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα!  

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 (12:00-13:00)
Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ» από τις Εκδόσεις Πατάκη, για παιδιά 7-10 ετών με ενήλικο συνοδό.
Αληθινά πετρώματα, απολιθώματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών και παιχνίδια γεωλογίας αποκαλύπτουν την ιστορία της Γης, παρέα με το μικρό μαμούθ και τους άλλους ήρωες του παραμυθιού μας! Η συμμετοχή στη βιβλιοπαρουσίαση είναι δωρεάν.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013
JuniorScience – Παραμύθι πειραμάτων, για παιδιά 3-5 ετών με ενήλικο συνοδό (10:30-11:30)
Μία ακόμα Κυριακή ειδικά για πολύ μικρούς επιστήμονες, με πειράματα μαζί με τη μαμά και το μπαμπά! Η τεμπέλα μάγισσα Ξερόλα θέλει να κλεψει όλες τις γνώσεις των γονιών, γιατί βαριέται να πάει στο σχολείο! Άραγε οι νεράιδες επιστήμες, Μπία Βιολογία, Ντία Χημεία και Φίφη Φυσική, θα καταφέρουν να βοηθήσουν τα παιδιά να τη διώξουν και να κερδίσουν πίσω τις γνώσεις των γονιών τους; Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί μαζί με τον ενήλικο συνοδό του
Εγώ, το ρομπότ, για παιδιά 5-9 ετών (12:00-13:00)
Έχετε σκεφτεί πόσα ρομπότ μας βοηθούν στην καθημερινότητά μας; Το ψυγείο, το πλυντήριο, ακόμα και η ηλεκτρική σκούπα είναι τα δικά μας ρομποτάκια! Πώς θα είναι όμως τα ρομπότ του μέλλοντος; Ποιοι είναι οι 3 νόμοι της ρομποτικής; Γιατί δυσκολεύονται τα ρομπότ να εκτελέσουν σύνθετες εργασίες; Χρησιμοποιούμε τα δικά μας ρομπότ, παίζουμε με το ρομπότ ζωγράφο, με το ρομπότ που μας χαιρετά και φτιάχνουμε το δικό μας αναμνηστικό ρομποτάκι από ανακυκλώσιμα υλικά. Κόστος συμμετοχής 8€/παιδί και 7€/παιδί για αδέλφια ή φίλους.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 (12:00-13:00)
Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Μινωική Κρήτη» από τις Εκδόσεις Ελληνική Άνοδος, για παιδιά 8-11 ετών με ενήλικο συνοδό.
Μινωική Κρήτη, ένας πολιτισμός με πολλά μυστήρια, μυστικά, αλλά και τεχνολογία! Τι ήταν οι χάλκινες μέλισσες; Ήταν ο Τάλως ρομπότ; Το βιβλίο και η ολοζώντανη εικονογράφησή του είναι η αφορμή και τα παιχνίδια η περιπέτεια για να μάθουμε όλες τις απαντήσεις! Η συμμετοχή στη βιβλιοπαρουσίαση είναι δωρεάν.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα και στις βιβλιοπαρουσιάσεις είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210-7210105 και 210-7610038. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το Μουσείο Πειραμάτων θα είναι κλειστό. Πληροφορίες και στον ιστότοπο www.mouseiopeiramaton.gr και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μουσείο πειραμάτων – fan page.

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή