ΜΥΘΑΡΟΣ

Τα παραμύθια που άνθρωποι τα διηγήθηκαν και τα ξαναδιηγήθηκαν σε διαφορετικούς πολιτισμούς, για χιλιάδες χρόνια, περιέχουν μια αιώνια σοφία. Μέσα από τα παραμύθια ξεπηδούν ακλόνητες αλήθειες, που όσο ζούμε οφείλουμε να  καλλιεργούμε και να προσφέρουμε ευσυνείδητα!

Μέσα από μια εσωτερική διαδρομή αναζήτησης ιδρύθηκε η Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος, που ευελπιστεί να ανανεώσει, να ενδυναμώσει και να ανατροφοδοτήσει την παρουσία του παραμυθιού στις μέρες που ζούμε.

Να φέρει στη ζωή μας μέρες παραμυθιού, αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό μας να πειραματιστεί σε κάθε του έκφραση, μέσα από την αφήγηση και τη δημιουργία των δικών μας παραμυθιών, χαρίζοντας μας απελευθέρωση από τις πιέσεις της καθημερινότητας.

Να αναγεννήσει την αφήγηση, καθώς θα μοιραζόμαστε σκέψεις, διλήμματα, ελπίδες και όνειρα.

Να βοηθήσει επαγγελματίες να γνωρίσουν το παραμύθι ώστε να αποτελέσει για αυτούς εργαλείο δουλειάς.

Όσο για τους μικρούς φίλους του, ο Μύθαρος δεν θα τους απογοητεύσει! Οι άνθρωποί του θα προσπαθήσουν να ξαναδώσουν στο λόγο, στην αφήγηση και στην ιστορία τη θέση που τους αξίζει, μέσα από τον καλό παραμυθά που επηρεάζει δια βίου τα παιδιά, αφού ρίχνει μέσα στην ψυχή τους, τους σπόρους (ιδέες,αξίες,όνειρα) που υποσυνείδητα χαράσσουν δρόμους ζωής. Τα παιδιά θα χαίρονται να εκφράζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνει ο Μύθαρος για μικρούς και μεγάλους!

Για να τον γνωρίσουμε από κοντά, o Μύθαρος μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου σε μια περιήγηση μέσα από οπτικοακουστικό υλικό στη λαϊκή παράδοση, στον Ησίοδο με το ποιητικό παραμύθι «Τα 5 γένη», στους κλασικούς αδελφούς Γκριμ, Χανς Κ. Άντερσεν, Ερρίκο Χόφμαν, Λούις Κάρολ μέχρι στον σύγχρονο Σελ Σιλβερστάιν. Θα ακουστούν οι μύθοι του Αισώπου, οι οποίοι μπλέκονται αρμονικά με μουσική και τραγούδια. Οι συνεργάτες της Ακαδημίας θα αφηγηθούν αποσπάσματα από δικά τους παραμύθια. Θα παρουσιαστούν τα βιβλία των εκδόσεων Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος «Τα γράμματα και οι ζαβολιές τους» και «Το κρυφτούλι του ήλιου» της Αρτέμιδας  Ζωγανά, μέσα από θεατρικά δρώμενα. Ελάτε να απολαύσουμε πιασμένοι χέρι-χέρι μία βραδιά που φέρνει τους μικρούς και τους μεγάλους στον ίδιο χώρο στον κόσμο του παραμυθιού.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00

Μύθαρος – Ακαδημία Παραμυθιού
Λ.Κηφισίας 180, Χαλάνδρι 15231
Εμπορικό κέντρο Domus
Τηλ./Fax: +30 210 6711706
info@akadimiaparamithiou.gr