ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση διοργανώνουν το πρόγραμμα «Ελάτε να ζήσουμε μια καλοκαιρινή περιπέτεια» για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, από 3 μέχρι 9 ετών (και Γ΄Δημοτικού). Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στον κόσμο του καλοκαιριού με οδηγό τους αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη, το παιχνίδι….

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 

 • Παιχνιδιάρικες κατασκευές: Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές ενασχολήσεις για τα παιδιά, που, μεταξύ άλλων, θα παίξουν παιχνίδια γνωριμίας και άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια, θα δημιουργήσουν με πλαστελίνη, θα φτιάξουν κολλάζ και θα ζωγραφίσουν.
 • Παίζοντας με τη μουσική: Η  μουσικοκινητική αγωγή αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο, μέσα από δραστηριότητες, βοηθά το παιδί να ταξιδέψει στη χώρα της έκφρασης και της δημιουργίας, της ξεγνοιασιάς και της ψυχαγωγίας. Τα παιδιά θα ακούσουν μουσική από όλο τον κόσμο, θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα και φυσικά θα παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια.
 • Ανακαλύπτοντας τη φύση: Τα παιδιά εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον παρατηρώντας, αγγίζοντας και συλλέγοντας. Άλλωστε τη φύση την ανακαλύπτουμε μόνο αν έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί της. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τα προγράμματα «Προστατεύω τη φύση»- «Γνωρίζω ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς»- «Εξερευνώ το περιβάλλον που ζω»- «Ανακαλύπτω τον υδάτινο κόσμο»- «Μαθαίνω για την ανακύκλωση».
 • Βουτιές στην πισίνα: Οι μικροί εξερευνητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη χαρά και αξία της κολύμβησης και να χαρούν με διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια στην κολυμβητική λέσχη του σχολείου «Caretta caretta».
 • Παραμυθοσαλάτες: Τα παιδιά θα γνωρίσουν ήρωες φανταστικούς, θα ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς όπου με λίγη παραμυθόσκονη όλα θα φαίνονται αλλιώς, μέσα από θεατρικό παιχνίδι, ανάγνωση παραμυθιών και κουκλοθέατρο.
 • Ψυχαγωγικά Παιχνίδια: Τα παιδιά θα παίξουν παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα παιχνίδια όπως μήλα, αμπάριζα, μέλισσα, τσουβαλοδρομίες κ.α
 • Ελεύθερες Δραστηριότητες : Τα παιδιά θα ασχοληθούν με επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, παζλ, τουβλάκια, πλαστελίνη, προβολή ταινιών.
 • Εκδρομές: Το πρόγραμμα προβλέπει μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα (κάθε Τετάρτη).
 • Αθλητικές δραστηριότητες: Θα παιδιά θα παίξουν μπάσκετ, τένις, ποδόσφαιρο κλπ.
 • Διαδραστικά παιχνίδια: Τα παιδιά μαθαίνουν και διασκεδάζουν διαδραστικά μέσα από παιχνίδια στον υπολογιστή.  

careta

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 • Δημιουργικές κατασκευές: Μέσα από τη ζωγραφική, τα παζλ, τις κατασκευές από πηλό αλλά και το κολλάζ  καλλιεργείται εποικοδομητικά η φαντασία των παιδιών, που θα εξερευνήσουν τις τέχνες και θα κάνουν κατασκευές με τεχνοτροπίες.
 • Μουσικοκινητική αγωγή :  Η μουσική είναι αγωγή της ψυχής μας, τονίζει όλη η ελληνική γραμματεία. Πρώτος ο Πυθαγόρας ανακάλυψε τον ήχο των πλανητών και την επιρροή στη ζωή μας.  Μέσα από την μουσική τα παιδιά θα εκφράσουν τα συναισθήματα τους και η ψυχή τους γεμάτη θα συνεχίζει να  δίνει ζωντάνια στη ζωή τους.
 • Ο θησαυρός της ζωής μας, η φύση: Μέσω ψυχαγωγικών διαδικασιών τα παιδιά μαθαίνουν για την σπουδαιότητα της φύσης και τη διατήρηση της ισορροπίας της.  Διδάσκονται επίσης για το ζωικό και φυτικό βασίλειο, για τον υδάτινο κόσμο, τους τρόπους προστασίας της φύσης μας και την επιτακτική  ανάγκη της ανακύκλωσης!
 • Δροσιά καλοκαιριού στην πισίνα:  Τα παιδιά μας μαθαίνουν πώς θα γίνουν καλοί κολυμβητές για να  χαρούν τη θάλασσα με ασφάλεια.  Καθημερινή ενασχόληση με τη κολύμβηση (πλην της Τετάρτης)  με διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια νερού στην κολυμβητική λέσχη του σχολείου «caretta caretta».
 • Αθλητικές δραστηριότητεςΕκμάθηση αγαπημένων σπορ, μικρών και μεγάλων.  Μπάσκετ,  ποδόσφαιρο και βόλει.
 • Χορεύοντας με την παράδοση: Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, τα τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον λαϊκό πολιτισμό, μέσα από εκμάθηση παραδοσιακών χορών και μέσα από γνωριμία με τη λαϊκή παράδοση, τα έθιμα, τις φορεσιές.
 • Διαδραστικά παιχνίδια: Παιχνίδια στον υπολογιστή- Παιχνίδια γνώσης στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου.
 • Ψυχαγωγικά Παιχνίδια: Παραδοσιακά και σύγχρονα  παιχνίδια όπως μήλα, αμπάριζα, μέλισσα, τσουβαλοδρομίες κ.α
 • Ελεύθερες Δραστηριότητες : Επιτραπέζια παιχνίδια, προβολή ταινιών κλπ.
 • Εκδρομές: Μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα (κάθε Τετάρτη).

Την τελευταία μέρα κάθε περιόδου θα δίνεται πάρτι αποχαιρετισμού, το οποίο  θα περιλαμβάνει διαγωνισμό χορού, πολλή  μουσική και φαγητό που θα παρέχεται από το σχολείο.   Την ημέρα αυτή οι γονείς δε θα δίνουν μεσημεριανό φαγητό μαζί στα παιδιά. Στην αρχή κάθε εβδομάδας θα δίνεται διευκρινιστικό πρόγραμμα φαγητού και πρόγραμμα με τις δραστηριότητες της κάθε ομάδας.

š ΕΝΑΡΞΗ: Δευτέρα 16 Ιουνίου – ΛΗΞΗ : Παρασκευή 1 Αυγούστου.  Το διάστημα διεξαγωγής του προγράμματος μπορεί να παραταθεί αν υπάρχουν συμμετοχές.

(Η χρέωση  είναι ή ανά ημερολογιακό 15θήμερο ή ανά εβδομάδα).

Α΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  16 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου

Β΄   ΠΕΡΙΟΔΟΣ  30 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου

Γ΄    ΠΕΡΙΟΔΟΣ  14 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου

Δ΄   ΠΕΡΙΟΔΟΣ   28 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου

šΏρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρα προσέλευσης 7:30 έως 8:30, ώρα αποχώρησης 15:30

šΜετακινήσεις: Όλες οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων γίνονται με τα σχολικά λεωφορεία εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση τους.

šΔιατροφή:Στο πρόγραμμα προσφέρονται  πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό, τα οποία αποτελούνται από γάλα, φρέσκους χυμούς φρούτων, δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς, κέικ, μπισκότα και λουκουμάδες. Το μεσημεριανό φαγητό το στέλνουν οι γονείς σε ανοξείδωτο μπολ για φούρνο ή τάπερ για φούρνο μικροκυμάτων.

Στην τιμή περιλαμβάνονται : Η ημιδιατροφή , οι μετακινήσεις από και προς στο σπίτι, το κολυμβητήριο καθώς και τα υλικά που θα χρειαστούν για τις κατασκευές.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος είναι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων και το προσωπικό της Κολυμβητικής Λέσχης. Τα  αθλητικά και μουσικά  προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Για την εγγραφή χρειάζονται συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής , ιατρική βεβαίωση και δερματολογική εξέταση. 

Για οποιαδήποτε οικονομική διευκρίνιση ή πληροφορία καλέστε στο 210 28 16 222  (εσωτερικό 213, κα Λαζίδου  Φωτεινή).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ 49, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλέφωνο: 2102813520