ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Ένα ταξίδι μαγικό θα κάνουν όσοι βρεθούν στο Ηρώδειο στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, "ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη"! Μικροί και μεγάλοι, φανατικοί λάτρεις και καινούριοι φίλοι της μυθικής και συνάμα τόσο αληθινής χώρας, δεν έχετε παρά να ανοίξετε τα φτερά της φαντασίας σας και να … προσγειωθείτε στις κερκίδες του Ηρωδείου. Εκεί, οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου θα σας ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια, που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια με ενθουσιασμό, πάθος, χιούμορ και σεβασμό στο παιδί. Ενός παραμυθιού που κρύβει άπειρες εκπλήξεις και δυνάμεις και ξεπερνάει κάθε έννοια του συμβατικού διαχρονικού, ανοίγοντας κάθε φορά καινούριους ορίζοντες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί, τόσο πολύ και επί τόσα χρόνια εξακολουθούν να διασκεδάζουν, να συγκινούνται και να ξεσηκώνονται με τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών όπως το «Χοντρό Μπιζέλι», η «Ρόζα Ροζαλια», η «Καφέ Αρκούδα», το «Μουσείο» και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια της Λιλιπούπολης.
Η βραδιά κάτω από την Ακρόπολη προβλέπεται συναρπαστική, γεμάτη ρυθμό και μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία και ανατροπές και με καταπληκτικούς «οδηγούς»:  

  • την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με την δυναμική, έμπειρη και φωτεινή της παρουσία μετουσιώνει την Λιλιπουπολιτική μουσική εμπειρία σε άλλες ουράνιες σφαίρες
  • τον έξοχο σολίστ Βασίλη Αγροκώστα, που με τη νεανική του ζωντάνια προσθέτει μια νέα διάσταση στο Λιλιπουλιτικό μουσικό σύμπαν
  • τους Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κάτω από τη δημιουργική μπαγκέτα του Στάθη Σούλη
  • τον Μουσικό Όμιλο Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, που κάτω από την άκρως αποτελεσματική διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη, ανεβάζει τον πήχυ της δυναμικής των Λιλιπουλιτικών τραγουδιών.  

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση της μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη, που μαζί με την Ελένη Βλάχου και τη Μαριανίνα Κριεζή έβαλε τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ως το 1980 είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά. Το 1978 ήρθε η  Άννα Παναγιωτοπούλου με όλη την συγγραφική της δεινότητα και ταλέντο συμπληρώνοντας την δυναμική ομάδα των τεσσάρων: Μαριανίνα Κριεζή, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βλάχου.
Το καινούριο στοιχείο στη παράσταση του Ηρωδείου (σε σχέση με τις παραστάσεις που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) είναι η προσθήκη ξεκαρδιστικών, άκρως ανατρεπτικών και απολαυστικών αποσπασμάτων από τις εκπομπές «Εδώ Λιλιπούπολη», ενώ δεν θα λείψουν και πολλές άλλες μικρές εκπλήξεις. Τα αποσπάσματα που θα παρουσιαστούν ανήκουν στις: Μαριανίνα Κριεζή, Αννα Παναγιωτοπούλου, Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου. Η παράσταση διοργανώνεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και εκτός από την πολιτιστική της διάσταση,  υπηρετεί και έναν μεγάλο σκοπό: την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. Για τους δημιουργούς της Λιλιπούπολης που πιστεύουν ότι η Εκπαίδευση στις δύσκολες μέρες που ζούμε δέχεται σοβαρό πλήγμα με θύματα τα ίδια τα παιδιά, η συναυλία του Ηρωδείου έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί υπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό!
«Όταν πέρυσι, λέει η Ρεγγίνα Καπετανάκη, γνώρισα προσωπικά το κάθε κορίτσι και αγόρι της καταπληκτικής χορωδίας του Αρσακείου και μετά δούλεψα μαζί τους ενθουσιάστηκα και μετά, το πιο σπουδαίο τους αγάπησα. Μας συγκίνησαν με την προσφορά τους, τον ενθουσιασμό τους, το ταλέντο τους, την αστείρευτη ενέργεια και εξυπνάδα τους. Όποιος δεν έχει δει τη χορωδία να  ερμηνεύει τραγουδώντας και χορεύοντας  το τραγούδι «Ανατολή και Δύση» της Λένας Πλάτωνος, είναι καιρός να έρθει να το απολαύσει. Επίσης αν θέλει να νιώσει πώς σείεται η γη με το τραγούδι του Δημήτρη Μαραγκόπουλου «Δεν είμαστε Ζουλού», αρκεί να έρθει στο Ηρώδειο. Εκεί θα καταλάβει την δυναμική της υπέροχης νεολαίας μας και σίγουρα θα του φύγει η κατάθλιψη των καιρών».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» που ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd από την εταιρεία Heaven.

Ώρα Έναρξης: 20'30

Σκηνοθεσία, Χορογραφία/Κίνηση, Ιδέα & Σχεδιασμός: Ρεγγίνα Καπετανάκη
Μουσική καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου
Ερμηνεύουν: 
Άλκηστις Πρωτοψάλτη 
Βασίλης Αγροκώστας
Σολίστ και Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου Πανεπιστημίου
Φωνητική διδασκαλία: Ρόζα Πουλημένου
Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης
Διεύθυνση και διδασκαλία χορωδίας – Χορωδιακή επεξεργασία: Χριστίνα Βαρσάμη- Κούκνη
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Επιμέλεια μουσικής διδασκαλίας: Θωμάς Κοντογεώργης
Βίντεο και ειδικά εφέ: Αντώνης Κοτζιάς
Επιμέλεια κοστουμιών: Πηνελόπη Μάμαλου
Βοηθός Σκηνοθέτου: Ασημένια Παπαδοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Αιμιλία Τσάμη
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Ζαργάνης
Παραγωγή: Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Ζαχαρίας Σταμούλος

Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση του Ηρωδείου στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 γίνεται:
* από την ticket services:
–          Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
–          Τηλέφωνο: 210 7234567
–          Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
* από τα καταστήματα Public
Σύνταγμα – MALL – Πειραιάς – Γλυφάδα – Άγ. Δημήτριος – Άγ. Στέφανος – Ν. Ερυθραία – Αγ. Παρασκευή – Νέα Σμύρνη – Αιγάλεω – Ζωγράφου – Περιστέρι – Χαλάνδρι – Ψυχικό

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

Ζώνη Τιμή κανονικού Τιμή παιδικού –
φοιτητικού
Διακεκριμένη 35 25
Α΄ Ζώνη 30 23
Β΄ Ζώνη 25 20
Γ΄ Ζώνη 20 15
Άνω Διάζωμα 15 12