ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει για λίγες μόνο παραστάσεις στο Κινητήρας studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη) 5 γνωστούς μύθους του Αισώπου, όπως δεν τους έχετε ξαναδεί & όπως δεν τους έχετε ξανακούσει, μέσα από τη νέα μουσική, διαδραστική παιδική παράσταση Αισώπου Κόμιξ!

Είναι μύθοι. Είναι παιχνίδι. Είναι κέφι. Είναι ζωντάνια. Είναι χορός και μουσική. Είναι ιστορίες από τη φύση κι από τον κόσμο των ζώων. Είναι μιούζικαλ, ατόφιο, παιδικό, διαδραστικό. Είναι πέντε γνωστοί μύθοι του Αισώπου «πειραγμένοι» στη ρίμα και στη μουσική, που φέρνει στη σκηνή η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Η νέα θεατρική δουλειά της ομάδας Μικρός Νότος (μετά την παράσταση Η ΜΥΛΩΝΟΥ, που κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων όπου κι αν παίχτηκε) είναι επίσης διαδραστική και ταξιδεύει, μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο στους δασκάλους τους. Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», όπως με έναν γείτονα που ζει στη διπλανή πόρτα. Τους ακολουθούν στις διαδρομές των μύθων, βιώνουν τις μεταμορφώσεις τους, γελούν με τα παθήματά τους και παράλληλα, παίζοντας, κουβεντιάζουν για τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για τον θυμό, για την αγάπη.   

1-mikrosnotos-aisopoukomix-lowres

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σύλληψη ιδέας-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Ράτζος
Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής
Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Χρύσα ΔιαμαντοπούλουΒέρα Λάρδη
Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου
Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ
Ζωντανή μουσική: ομάδα Μικρός Νότος.

Από 15 Μαρτίου έως και 26 Απριλίου, κάθε Σάββατο στις 17:30  το απόγευμα (με εξαίρεση το Μ.Σάββατο 19/4)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:  Σάββατα 15, 22, 29 Μαρτίου και 5, 12, 26 Απριλίου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ | ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 210 9248328 

Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  (είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6947 421432 και η επίδειξη της εκπαιδευτικής  ταυτότητας )

www.mikrosnotos.blogspot.com | ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ | www.facebook.com/MikrosNotos