ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ

Το καλοκαίρι έρχεται και η αυλή μας περιμένει να απολαύσουμε παραστάσεις, παραμύθια και τραγούδια τα όμορφα βράδια του καλοκαιριού! Ο Καραγκιόζης με την παρέα του θα ξεκινήσουν τα όμορφα βράδια, ο Χρήστος Αυτσίδης με το Κουκλοθέατρο Χαρχούτ θα συνεχίσει και οι υπέροχοι παραμυθάδες θα πάρουν τη σκυτάλη, με πρώτη την Αγνή Στρουμπούλη και τον Ταξιάρχη Μπελιγιάννη και τη Λίλη Λαμπρέλλη. Τις παραμυθούδες μας θα συνοδεύει μουσικά ο Γιάννης Ψαριώτης! Τις Πέμπτες το Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο με τις παραμυθένιες παραστάσεις γεμάτες παράδοση και μουσική θα δώσει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα και μελωδία στην αυλή! Τα καλοκαιρινά εργαστήρια θα χαρίσουν και φέτος στιγμές παιχνιδιού, γνώσης και έκφρασης στα παιδιά τα απογεύματα, λίγο πριν από τις παραστάσεις!  

Κάθε Δευτέρα: Τρεις νέοι ταλαντούχοι καραγκιοζοπαίχτες σας περιμένουν με τις παραστάσεις τους:
16/6: «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη» από τον Νικόλα Τζιβελέκη.
23/6: «Ο Μέγας-Αλέξανδρος & το καταραμένο φίδι» από τον Τάσο Δουρμούσογλου.
30/6: «Καραγκιόζης γραμματικός» από τον Ηλία Μαρκαντώνη.

Κάθε Τρίτη: Ο  Χρήστος Αυτσίδης με το Κουκλοθέατρο Χαρχούτ θα είναι και φέτος κοντά μας με τρεις διαφορετικές παραστάσεις:
17/6: «Το κάστρο της ροδιάς, το καράβι με τα παραμύθια και τα ροδοσποράκια»
24/6: «Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες γλυκόξινες καντάδες…»
1/7: «Ρόδες από πορτοκάλι, τρένο από αγριολούλουδα και αχτίδες»

Κάθε Τετάρτη: Τρεις υπέροχοι παραμυθάδες γεμίζουν τα βράδια μας με παραμύθια και μας ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς:
18/6: Η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται «Το Κουντουνάκι- Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά» κι ο Γιάννης Ψαριώτης συνοδεύει μουσικά
25/6: Ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης αφηγείται «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν και δεν ήταν… Παραμύθια με ζώα πετούμενα και περπατούμενα!»
2/7: Η Λίλη Λαμπρέλλη αφηγείται «Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια» κι ο Γιάννης Ψαριώτης αφηγείται μουσικά.

Κάθε Πέμπτη: Το Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο με τις παραμυθένιες παραστάσεις γεμάτες παράδοση και μουσική θα δώσει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα και μελωδία στην αυλή:
19/6: «Μαλαματένιος Αργαλειός και Φιλντισένιο Χτένι – ένα μουσικό παραμύθι από κλωστή…»
26/6: «Μ’ ένα σπυρί σιτάρι – ιστορίες για τη φύση, από το σπόρο… μέχρι τον καρπό!»

Παιδικά εργαστήρια:

Κάθε Δευτέρα το απόγευμα ο «Σίντο το πάντα» θα μας κάνει παρέα με καλοκαιρινές μελωδίες: ένα τμήμα για παιδιά 2-4 ετών μαζί με τους γονείς τους και ένα ακόμη τμήμα για παιδιά 4-6 ετών.
Κάθε Τρίτη το θεατρικό εργαστήρι περιμένει τους φίλους μας 3-6 ετών να μαθαίνουν παίζοντας και γνωρίζοντας την τέχνη του θεάτρου.
Κάθε Τετάρτη με τους φίλους μας 4-7 ετών θα ανακαλύπτουμε ένα βιβλίο και θα εμπνεόμαστε δημιουργώντας σε ένα διαφορετικό εργαστήρι: Διαβάζουμε – Παίζουμε, Εμπνεόμαστε – Δημιουργούμε!

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»
Μαραθωνομάχων 8
Ακαδημία Πλάτωνος
104 41 Αθήνα