ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

Το Σχολείο Παιχνιδιού διοργανώνει για 5η χρονιά την πολιτιστική, καλοκαιρινή κατασκήνωση «Καλοκαιράκι στου Ψυρρή», με στόχο να εντάξει τα παιδιά σε μια άκρως δημιουργική διαδικασία μέσα από την οποία θα μάθουν, θα διασκεδάσουν, θα επικοινωνήσουν, θα προβούν σε ποικίλες εκφραστικές και καλλιτεχνικές επινοήσεις, θα λειτουργήσουν συλλογικά και θα εμψυχωθούν ώστε να ανακαλύψουν και να εκφράσουν δυνατότητες και ικανότητες που διαθέτουν.
Το πρόγραμμα στήνεται με τέτοιο τρόπο ώστε καθημερινά τα παιδιά να ζουν μια νέα γοητευτική περιπέτεια. Το ερέθισμα για το σχεδιασμό του το δίνει και φέτος το σημείο που βρίσκεται το εργαστήρι, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σ’ αυτή την περιοχή κάθε πολιτισμική έκφραση είναι κρυμμένη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Εκείνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσουμε τη ματιά, να βρούμε την έμπνευση και φυσικά τα σημεία που θα μας οδηγήσουν σε αυτή την εξερεύνηση. Φέτος, λοιπόν, όσα παιδιά βρεθούν στο Σχολείο Παιχνιδιού θα εξερευνήσουν και πάλι με ποικίλους τρόπους την Αθήνα με δράσεις εντός του εργαστηρίου, αλλά και εξωτερικές που θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα.

sxoleio 2
Οι τέσσερις εξωτερικές δράσεις είναι αυτές που ορίζουν τις αντίστοιχες θεματικές ενότητες του προγράμματος των τεσσάρων εβδομάδων. Θα λαμβάνουν, μάλιστα, χώρα στη μέση της βδομάδας, τις Τετάρτες, ώστε κάθε Δευτέρα και Τρίτη να δίνονται ερεθίσματα μέσα από παιχνίδια, εικόνες, μύθους, παραμύθια κ.α. που θα προετοιμάζουν την ομάδα για αυτές, ενώ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή τα παιδιά θα πειραματίζονται με πολλαπλά εκφραστικά μέσα, (εικαστικά, θεατρικά, μουσικά, κ.α.) ώστε με παιγνιώδη τρόπο να εμπεδώνουν τα νέα ερεθίσματα. 
Με περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, απ’ τις οποίες θα προκύπτει η θεματική της κάθε εβδομάδας, που θα γνωρίζουν τα παιδιά μέσα από Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών, κουκλοθέατρου, παραμυθιού, μουσικής και πολλών άλλων, παράλληλα με προβολές, αναγνωστήριο, κηπουρική, μαγειρέματα, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον υψηλής αισθητικής και ασφάλειας.

sxoleio paixnidiou

Από:16-6-2014 έως 11-7-2014
Ώρες: 8.15-14.15 ή 8.00-15.15
Πληροφορίες :210 3235462 (καθημερινά 10.00-14.30)

Σχολείο Παιχνιδιού
Λεπενιώτου 8 Ψυρρή, 105 54 Αθήνα,
Email: info@sxoleiopaixnidiou.gr
www.sxoleiopaixnidiou.gr