ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ

Το Μουσείο Συναισθημάτων φιλοξενεί τη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» Μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν, να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να προσεγγίσουν το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα! Η έκθεση είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να δώσει την ευκαιρία στους ενήλικες με τα παιδιά που συνοδεύουν να παίξουν, να μοιραστούν και να ψυχαγωγηθούν παρέα, μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.
Την περίοδο των Χριστουγέννων, τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, η έκθεση του μουσείου «Γεια σου κύριε Φόβε!»  είναι ανοιχτή* κάθε μέρα 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι για να την ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μαζί. Όταν η έκθεση κλείνει ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί!
Ημερομηνίες: 2, 3, 4, 5 και 7 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
Είσοδος την έκθεση: 4 ευρώ

Κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές των Χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών όταν κλείνει η έκθεση του μουσείου ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί!

«ΚΑΛΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ!»

Λίγα λόγια για το εργαστήρι…

Οι καλικάτζαροι υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύουν κάτι καλό;! Δύσκολο, σκανταλιά μαγειρεύουν και πολύ μεγάλη μάλιστα!! Αρπάζουν λέει… επιθυμίες …!!! άκου πράγματα και χωρίς επιθυμίες τι γίνεται;  Ένα δημιουργικό Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα της επιθυμίας.

Ημερομηνίες: 2, 3, 4 και 5 Ιανουαρίου 2014
Ηλικίες:  5  έως και 12 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑ «Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!»

Λίγα λόγια για το εργαστήρι …

«Σαν τι μοιάζει ο φόβος καλέ πατέρα;», ρωτούσε ο Γιάννης, ένα αγόρι που δεν φοβόταν ποτέ και τίποτα! Προκειμένου λοιπόν το φόβο να γνωρίσει, ο Γιάννης δρόμο θα πάρει και δρόμο θ’ αφήσει… θέλετε να ταξιδέψουμε μαζί του; στα πιο τρομακτικά μέρη; σαν το Γιάννη,  χωρίς φόβο; Ένα δημιουργικό εργαστήρι, αφιερωμένο στους Γιάννηδες και όχι μόνο, βασισμένο σε λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι, με σκοπό να γνωρίσουμε το φόβο αλλιώτικα!

Ημερομηνία: 7  Ιανουαρίου
Ηλικίες:  5  έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

*Το Μουσείο Συναισθημάτων θα είναι κλειστό 31 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας 
Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ.: 210 9218329