ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με θέμα «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν», έχει οργανώσει δράσεις που αφορούν παιδιά και οικογένειες!
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Μαΐου θα λάβει χώρα ένα εκπαιδευτικό (και μάλιστα νυχτερινό) πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών, που θα γίνουν «Μικροί Εργάτες στο Εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας»Το καθήκον των νεαρών συμμετεχόντων θα είναι να φωτίσουν το κέντρο της πόλης παράγοντας φωταέριο! Από τις 20.00 μέχρι τις 22.00 τo βράδυ, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο εργοστάσιο φωταερίου, να μάθουν για τη γραμμή παραγωγής και να συμβάλουν ουσιαστικά στην παραγωγή ενέργειας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτεί από τους μικρούς «εργάτες» να φοράνε ρούχα άνετα, να έχουν μαζί τους ένα μικρό κολατσιό και φυσικά να έχουν οπωσδήποτε κοιμηθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ώστε να είναι έτοιμοι για δουλειά! Η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη, γιατί μπορεί να προκύψουν διάφορα θέματα που θα εμποδίσουν τη διαδικασία παραγωγής φωταερίου. Θα πρέπει, λοιπόν, να τα επιλύσουν για να φωτίσουν την Αθήνα! Το κόστος συμμετοχής στη δράση είναι 1 ευρώ και για κρατήσεις καλείτε καθημερινά 10:00-17:00 στο 210 3475535.

gazi-1024x704
Την Κυριακή 18 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακές στην Τεχνόπολη με δράσεις για όλους» η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο θα είναι ελεύθερη και στο χώρο της Τεχνόπολης θα λάβουν χώρα οργανωμένες ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το πρωί μέχρι το βράδυ! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής εδώ!

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.grgasmuseum@athens-technopolis.gr 

Σημειώνουμε για τους θεατρόφιλους γονείς, αλλά και τους εφήβους ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Μαΐου 2014 θα παρουσιαστούν στο Γκάζι οι θεατρικοί μονόλογοι που έχουν γράψει και προετοιμάσει θεατρικές ομάδες/καλλιτέχνες γύρω από τις θεματικές που πραγματεύεται το Mουσείο, μέσα από το διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικών μονολόγων με τίτλο «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου».

afisa.cdr

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το θέμα για το 2014 είναι: «Museum collections make connections» και μας θυμίζει ότι τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που βοηθούν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των επισκεπτών, των γενεών και των πολιτισμών παντού στον κόσμο. Το μουσείο είναι ένας οργανισμός που διατηρεί και κοινωνεί το παρελθόν, ενώ βρίσκεται σταθερά στο παρόν. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των γενεών, αφού επιτρέπει στις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές να κατανοήσουν καλύτερα τις ρίζες και την ιστορία τους (απόσπασμα από τη σελίδα του ICOM).