ΕΝΑ ΤΑΧΥ-ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ SMS ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Θέλετε να μάθετε πώς έστελναν οι άνθρωποι τα πρώτα μηνύματα όταν δεν υπήρχαν οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα: να ανακαλύψετε πού φύλαγε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος  -ο Καποδίστριας – τα πολύτιμα έγγραφα και την αλληλογραφία του; Να δείτε στολές και σάλπιγγες ταχυδρόμων από αλλοτινές εποχές ακούγοντας πώς ένας ‘Άγγλος εμπνεύστηκε τα πρώτα γραμματόσημα, όταν μια γυναίκα αρνιόταν να παραλάβει από τον ταχυδρόμο  ένα γράμμα του  αρραβωνιαστικού της, αν και λίγο πριν αγωνιούσε για την τύχη του; Ποιο είναι το σπανιότερο και ποιο ένα από τα ωραιότερα γραμματόσημα του κόσμου; Μέσα από εκπαιδευτικές προβολές, με εικόνες και αφηγήσεις, τα παιδιά και εσείς θα περιηγηθείτε σε έναν μικρό, αλλά γεμάτο με πολλή τέχνη και ιστορία, χώρο, το Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο, σε μια κεντρική αθηναϊκή γειτονιά, δίπλα από το καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Δεν θα καθυστερήσετε στο εκδοτήριο εισιτηρίων,  όχι μόνο επειδή η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά γιατί δεν υπάρχουν και οι μακρόσυρτες ουρές που συναντά κανείς σε πολυσύχναστα μουσεία , όπως άλλωστε ουρές δε συναντά κανείς και σε κανένα Φιλοτελικό Μουσείο του κόσμου. Μπορείτε μάλιστα να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με έναν ωραίο περίπατο στο Ζάππειο, που είναι ακριβώς δίπλα.

Οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν πρόσωπα και εικόνες , πολλά από τα οποία τους είναι ήδη οικεία και οι μεγαλύτεροι όλη τη ζωή τους, μέσα από τα γραμματόσημα. Από τα μικρά αυτά χαρτάκια, που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, παρελαύνουν αρχαίοι θεοί και ήρωες, οι πρωταγωνιστές  του ’21 , τα βυζαντινά μοναστήρια και οι καστροπολιτείες, εικόνες  της νεώτερης Ελλάδας, τα βουνά και τα ποτάμια, η χλωρίδα και η πανίδα της , η τέχνη αλλά και η τεχνολογία, τα παιχνίδια και τα παραμύθια που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά μπορούν να επιδοθούν -με τη βοήθεια μουσειολόγου- στην αναζήτηση  όλων αυτών, και  μέσα από βιωματικά παιχνίδια  να υποδυθούν ρόλους, που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τη συλλογική δουλειά που απαιτείται για το σχεδιασμό και την παραγωγή ενός γραμματοσήμου. Ο μικρός αυτός αγγελιοφόρος , παράγεται σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς όμως να  παύει να αποτελεί και έργο τέχνης, σχεδιασμένο από σημαντικούς χαράκτες και ζωγράφους. Και για τους  φανατικούς της τεχνολογίας, το ψηφιακό γραμματόσημο θα τους περάσει σε μια νέα εποχή….

Για ομαδικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων και επετειακά προγράμματα  απαραίτητη η τηλεφωνική συνεννόηση  στα τηλέφωνα επικοινωνίας. Για τα σχολεία πραγματοποιούνται τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

Για την Πρώτη και Δευτέρα Δημοτικού: «Γράμματα και γραμματόσημα»

Για την Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού καθώς και για την Πρώτη  Γυμνασίου: «Αρχαίοι θεοί και ήρωες στα γραμματόσημα»

Για την Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού καθώς και για τη Δευτέρα και Τρίτη Γυμνασίου: «Από τους χαρτουλάριους και τους τατάρηδες στο σύγχρονο ταχυδρομείο»   

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ , ΕΛΤΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΚΙΑΝΟΥ 2, 11635 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-7519042 & 7519066
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 9:00-14:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής . Είσοδος δωρεάν