ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΑΙΩΝΑ

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια δράση που φέρνει την οικογένεια μαζί, κοντά στη φύση και σε επαφή με τις πιο καθαρές ποιότητες στο παιχνίδι, στο παραμύθι, στην παράδοση. Μαζεύουμε ελιές, παίζουμε μαζί παιχνίδια στη φύση, ξεκουραζόμαστε με παραδοσιακά παραμύθια… Όλα αυτά, στους πρόποδες του Υμηττού, μέσα στην πόλη της Αθήνας!
Το μάζεμα της ελιάς θα γίνει  στον «Ιστορικό Ελαιώνα» στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το οποίο διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και απλώνεται γύρω από την Μονή Καισαριανής. Ο «Ιστορικός Ελαιώνας» ξαναφυτεύτηκε με πρωτοβουλία της Φιλοδασικής, όπως είχε αποτυπωθεί σε χαλκογραφία του 1745.  Στο «λιομάζωμα» μπορούν να συμμετάσχουν γονείς και παιδιά από 5 ετών και άνω, σε μία εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια με παραδοσιακά παιχνίδια, μύθους και ιστορίες. Από τις 11 το πρωί, η παρέα μικρών και μεγάλων θα συναντηθεί στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή. Από εκεί θα ξεκινήσει για τον Ιστορικό Ελαιώνα όπου όλοι θα βοηθήσουν στο μάζεμα, το ξεχώρισμα και το φόρτωμα του καρπού της ελιάς στα γαϊδουράκια που βοηθούν τους ανθρώπους που φροντίζουν το «Αισθητικό Δάσος», πριν μεταφερθεί στο ελαιοτριβείο. Είναι παράδοση, εδώ και μερικά χρόνια στη Φιλοδασική, το ελαιόλαδο από τα λιόδεντρα αυτά  να μοιράζεται σε ιδρύματα για παιδιά.
Μικροί και μεγάλοι θα βουτήξουν πιο βαθιά σε αυτή την εμπειρία μέσα από απλά παιχνίδια που θα συντονίσουν η  παιδαγωγός κ. Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κ. Κατερίνα Λιάπη. Τέλος, θα ξεκουραστούν στην παρέα της Αγνής Στρουμπούλη, σε μια αφήγηση παραμυθιών που έχουν συνδεθεί παραδοσιακά με τη συνεργασία και με τη δουλειά στη γη και στη φύση. Η εκδήλωση είναι μια ακόμα αφορμή για να βρεθούν οι οικογένειες κοντά στη φύση, να περιηγηθούν στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και να το γνωρίσουν.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, την ίδια ώρα.   

Θα χρειαστείτε: νερό, άνετα (και παλιά) ρούχα, παπούτσια για περπάτημα στο βουνό
Συμμετοχή: 5 ευρώ ανά οικογένεια. Τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.
Διάρκεια: 2 ώρες περίπου
Καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 7220866 καθημερινές από 10.00- 14.00, κα. Κατερίνα Λιάπη.    

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866 – 210 7295418, FAX. 210 7291628