TA ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΣΤΟ COMICDOM CON ATHENS 2014

H Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν για ένατη συνεχή χρονιά στις στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens 2014, το οποίο και φέτος παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για ένα πολύ απαιτητικό κοινό: τα παιδιά. Με οδηγό τη δημιουργικότητα και πρωταγωνιστή τη φαντασία, οι διοργανωτές καλούς τους μικρούς μας φίλους να συμμετάσχουν στα εργαστήρια, να περιπλανηθούν στον μαγικό κόσμο των comics, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες animation.

grafontas41

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Παρασκευή 11:00-13:00 και Κυριακή 10:00-12:00 και 13:00-15:00

Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας: Με αφορμή την έκθεση που φιλοξενούμε φέτος στο Comicdom Con Athens 2014, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της αφηγήτριας Βασιλείας Βαξεβάνη και του δημιουργού comics Μιχάλη Διαλυνά θα φανταστούν και θα δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες. Το πρόγραμμα της Παρασκευής είναι μόνο για σχολεία και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών. Τα προγράμματα της Κυριακής εί­ναι για παιδιά δημοτικού.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ:ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Σάββατο 13:00 – 14:00 / Φουαγιέ

Το Ντάνβιλ κινδυνεύει! Ο Φινέας και ο Φερμπ καλούν τους Σούπερ Ήρωες της Marvel, Spider-Man, Iron Man, Θορ και Χαλκ, για να το σώσουν! Αλλά οι ήρωες έχουν χάσει όλες τις υπερδυνά­μεις τους, εξαιtίας του Δρ. Ντουφενσμιρτς. Στο μεταξύ, εμφανίζονται και οι κακοί της Marvel, για να αποτελειώσουν τους αποδυναμωμένους ήρωες. Ο Φινέας, ο Φερμπ και οι ήρωές μας θα συνεργαστούν για να κερδίσουν το κακό και να γλιτώσουν τον κόσμο από καταστροφή!
Σκηνοθεσία: Robert Hughes, Sue Perrotto | Έτος παραγωγής: 2013 | Διάρκεια: 45 λεπτά | Γλώσ­σα: Ελληνικά (μεταγλωττισμένο)
Η προβολή της ταινίας είναι προσφορά του  Disney XD

phineas1-150x150

ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΊΑ
Σάββατο 14:00-16:00/ Φουαγιέ

Ο Φινέας, ο Φέρμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel καλούν τους μικρούς φίλους των comics να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν το κακό και να γλιτώσουν τον κόσμο από καταστροφή! Και όλα αυτά στη μορφή ενός μεγάλου comic! Το πρόγραμμα είναι για παιδιά δημοτικού.

mickey_mouse1-150x150

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ
Σαββατοκύριακο / Φουαγιέ

Απολαυστικά ταινιάκια κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, τον πλέ­ον – και διαχρονικά – αγαπημένο χαρακτήρα μικρών και μεγάλων, θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για το κοινό του Comicdom Con Athens! 

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2014 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου. Με τη συγκυρία της ένατης διοργάνωσης του φεστιβάλ και επειδή τα comics είναι η αποκαλούμενη 9η τέχνη, η φετινή έκθεση τιτλοφορείται Celebrating 9th Art. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν, από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης των comics. Μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι όλες τις εξελίξεις, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα comicdom-con.gr  

Comicdom Con Athens 2014

Ποιοι:  Comicdom Press & Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε: Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου,  11:00 – 21:30

Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πόσο: Είσοδος ελεύθερη