ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει και τον Απρίλιο 2014 μια σειρά από εξαιρετικά παιδικά προγράμματα. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα!  

Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου. Εργαστήριο για γονείς & παιδιά 2-3,5 χρονών με την Αντωνία Βέλλιου & την Δέσποινα Σακελλαρίου

Πολύχρωμο Πασχαλινό εργαστήριο. Πασχαλινά αβγά αλλιώτικα από τα άλλα! Στο πασχαλινό εργαστήρι πρωταγωνιστές θα είναι τα χρώματα και τα αβγά. Αβγά που μεταμορφώνονται σε πλάσματα της φαντασίας μας ή σε απλά ζωάκια, αβγά που παίζουνε μαζί μας και μιλάνε, αβγά που λένε ιστορίες και μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών. Σε αυτό το εργαστήρι θα παίξουμε με όλα τα χρώματα και με πολλά αβγά. Γονείς και παιδιά θα κόψουν, θα κολλήσουν, θα συνδέσουν, θα καρφώσουν και θα πειραματιστούν με πολλά και διάφορα υλικά (υφάσματα, κουμπιά, καθαριστές πίπας, καλαμάκια κλπ.) και θα δημιουργήσουν πασχαλινά αβγά… αλλιώτικα από τα άλλα.
Υ.Γ: Γονείς και παιδιά φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πότε: Σάββατο 5 Απριλίου, 11:00 – 12:30 & Κυριακή 6 Απριλίου, ώρα: 11.30 – 13.00
Συμμετοχή: €15 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €12 το καθένα)

__________________________________________________________________________________

Πόσα μουσεία χωράνε μέσα σ’ένα μουσείο; Εργαστήρι για παιδιά 4-5 χρονών με την Αντωνία Βέλλιου και  τη Δέσποινα Σακελλαρίου. 

Ο Ναός του Βιβλίου-Ιερουσαλήμ, Ισραήλ. Το Βιβλίο του Πάσχα. Στο πασχαλινό μας εργαστήριο θα ταξιδέψουμε μέχρι την Ιερουσαλήμ για να επισκεφθούμε το «Ναό του βιβλίου.» Ο άσπρος θόλος, και ο μαύρος τοίχος του κτηρίου θα μας ψιθυρίσουν την ιστορία της αιώνιας πάλης του φωτός ενάντια στο σκοτάδι κι ένας διάδρομος που μοιάζει με σπηλιά θα μας οδηγήσει στα αρχαία χειρόγραφα. Εκεί, αρχαίοι πάπυροι και περγαμηνές θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά των ανθρώπων πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού όλοι μαζί θα αποτυπώσουμε τις εικόνες που γεννήθηκαν στο μυαλό μας σ’ένα βιβλίο που θα φτιάξουμε μόνοι μας, με διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Σας περιμένουμε στο μουσείο για να φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο του Πάσχα!

Πότε: Σάββατο 12 Απριλίου, 11.00 – 12.30 & Κυριακή 13 Απριλίου, 11:30-13:00
Συμμετοχή: €10 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)

 

mkt4

Εργαστήριο εικαστικής έκφρασης με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου για παιδιά 5-10 ετών

Ιπτάμενες μαριονέτες: Μια από τις πιο αρχαίες μορφές κουκλοθέατρου είναι το θέατρο με μαριονέτες. Φιγούρες και χαρακτήρες που εκφράζονται με λίγες, αλλά πολύ εκφραστικές, κινήσεις. Τα παιδιά θα φτιάξουν μια εύκολη, αλλά ευφάνταστη κατασκευή μαριονέτας από ξύλο σε σχήμα πουλιού! Μικρά και μεγαλύτερα κομματάκια ξύλου ενώνονται για να φτιάξουν το αγαπημένο πετούμενο κάθε παιδιού. Αφού σχηματιστούν όλα τα μέρη τα παιδιά βάζουν αρθρώσεις, κρεμούν τα νήματα και τα  εμψυχώνουν. Στόχος του εργαστηριού είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών, η καλλιέργεια των ικανοτήτων τους και η ευχέρεια για δημιουργία. Τα παιδιά εξερευνούν σε βάθος υλικά και τεχνικές, πειραματίζονται, κατασκευάζουν, και αναγνωρίζουν τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητά τους.  

Πότε: Σάββατο 12 Απριλίου, 11.00 – 13.00
Συμμετοχή: €12 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €10 το καθένα). Παρέχονται τα υλικά. Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά. 

__________________________________________________________________________________

Διαδρομές στο Μουσείο. Διαδραστικές ξεναγήσεις για οικογένειες με την αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη για παιδιά από 5 ετών  

Ταξιδεύοντας στην Μεσόγειο: Παιδιά και γονείς συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι ρόλων με θέμα το εμπόριο στην αρχαία Μεσόγειο. Θα υποδυθούν τους εμπόρους, θα ανταλλάξουν προϊόντα  αλλά και θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πότε: Κυριακή 13 Απριλίου, ώρα: 11.30-12.30 
Συμμετοχή: €7 (για ένα παιδί και συνοδό). Επιπλέον ενήλικας  €7, για κάθε επιπλέον παιδί €5

mkt5

Εργαστήριο εικαστικής έκφρασης για παιδιά 5-10 ετών με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου

Κούκλες από αβγά: Το Πάσχα πλησιάζει και το υποδεχόμαστε δημιουργώντας! Την Κυριακή 13 Απριλίου τα παιδιά θα φτιάξουν κούκλες από… αβγά, αλλά και αβγά από … κλωστές! Επίσης, μονές κάλτσες, αυτές που το ταίρι του χάθηκε στη μπουγάδα, θα γίνουν πασχαλινά κουνελάκια. Αν έχετε τέτοιες κάλτσες, μονές και μόνες τους, μπορείτε να τις φέρετε.  

Πότε: Κυριακή 13 Απριλίου, 11:30-13:30
Συμμετοχή: €12 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €10 το καθένα). Παρέχονται τα υλικά. Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά. 
mkt

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4,10674, Αθήνα
210-7228321-3