Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ

Η ιστορία της κυρίας Ζιζής, του κυρίου Λέανδρου και της κόρης τους είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας.
Μας δείχνει πως ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας.
Έτσι απλά, ας αφουγκραστούμε τη μοναδικότητά τους κι ας σεβαστούμε τις επιθυμίες τους.
Το παραμύθι αυτό μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων, με οδηγούς τη Μουσική & το Ρυθμό.
Με μουσικά ακούσματα και ρυθμικές κινήσεις τα παιδιά εκδηλώνουν καλύτερα το συναισθηματικό τους κόσμο, επικοινωνούν, αναγνωρίζουν το σώμα τους και δημιουργούν.
Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια λαγουδοπολιτεία γιατί με τα ζωάκια πρωταγωνιστές έχουμε ένα πολύ οικείο και φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον. Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας κ. Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, «τα παιδιά είναι ξεχωριστοί άνθρωποι, γεννημένοι με τη δική τους προίκα και θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να ξεδιπλώσουν ό,τι όμορφο κρύβουν μέσα τους,  ενθαρρύνοντάς τα και χωρίς να αποζητούμε την υλοποίηση των δικών μας ονείρων, μέσω της δικής τους ζωής. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της κυρίας Ζιζής της λαγουδίνας, που ονειρευόταν να κάνει την κορούλα της κορυφαία μουσικό όπως ήταν αυτή. Όμως η δυνατή επιθυμία της μικρής Ρέας να γίνει χορεύτρια νίκησε κάθε αντίσταση, η μικρούλα βρήκε τον δρόμο της, βραβεύτηκε σε έναν μεγάλο διαγωνισμό Χορού και έστειλε μήνυμα αγάπης και συγγνώμης στους γονείς της, λέγοντας ότι μπορεί να πορευτεί καλά μονάχα αν τους έχει στο πλευρό της.

zizi cover
«Η Ζιζή η λαγουδίνα έχει κόρη μπαλαρίνα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βιβλιοδιάπλους, ενώ για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν, μελοποίησαν και τραγούδησαν οι Λαρισαίες δασκάλες Μουσικής κυρίες Κουκουλοπούλου Νικολέττα και Αρσένου Χριστίνα και συμμετείχε φιλικά με την ερμηνεία της η δασκάλα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Βάλια Σπαθάρα. Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του βιβλίου συντέλεσε η αξιόλογη εικονογράφος κ. Νίκη Λεωνίδου, η οποία έχει εικονογραφήσει πάνω από 100 τίτλους βιβλίων στην Ελλάδα και την Αμερική. Για το βιβλίο χρησιμοποιήθηκαν οικολογικά χρώματα.
Μέσα στο μουσικό αυτό παραμύθι υπάρχουν με ρυθμό και μουσική ένα cd και ένα dvd τα οποία περιέχουν πλήθος υλικού για να ξεκινήσουν παιχνίδι οι ευαισθητοποιημένοι γονείς με τα παιδιά τους.To cd περιλαμβάνει στην πρώτη ενότητα: τα τραγούδια, τα ορχηστρικά κομμάτια και την αφήγηση του παραμυθιού, ενώ στη δεύτερη ενότητά του, έχει ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής με έμμετρα αναγνώρισης των μουσικών οργάνων και των ήχων τους, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας παιχνίδια με τους ήχους. Στο dvd υπάρχουν οι έννοιες των αξιών της μουσικής δοσμένες με έμμετρα, ενώ έχουν βιντεοσκοπηθεί μικρές μπαλαρίνες που υλοποιούν τις ασκήσεις, υπάρχουν καρτέλες αναφοράς στα μουσικά όργανα για να γίνουν παιχνίδια με τους ήχους των εγχόρδων, των παραδοσιακών, των κρούστων και των πνευστών οργάνων. Ακόμη υπάρχει η θεατρική απόδοση του παραμυθιού με 23 ρόλους.

Η Ζιζή έχει και σελίδα στο facebook εδώ! 

Share Button
Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *