Τα Χμ στον Ιανό

Η Κατερίνα Κρις, αρχιβοηθός του Έγκμοντ Κλαβιέ, του ερευνητή του ανήκουστου και ανύπαρκτου, μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της πιο σημαντικής του ανακάλυψης: πώς όταν ήταν μικρός, γνώρισε για πρώτη φορά στη ζωή του ένα Χμ. Ένας τυχερός, μάλιστα, θα κερδίσει το πρώτο βιβλίο στον κόσμο που μιλάει για την ύπαρξη των Χμ! Ο παιδικός Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) περιμένει όλα τα παιδιά το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι για να γνωρίσουν από κοντά, μέσα από μια διαδραστική αφήγηση, το Χμ και πόσο σκανταλιάρικο είναι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κάποιες πρώτες λεπτομέρειες για το πώς είναι ένα Χμ; Έχει κεφάλι μυτερό, σαν μύτη μολυβιού. Φοράει πάντα παπούτσια σαν σκι (δηλαδή, παπουτσοσκί), για να κινείται πολύ γρήγορα. Και κρατάει πάντα μια ομπρέλα, που:
α. το βοηθάει να στηρίζεται όταν κινείται πάνω στις σελίδες,
β. το βοηθάει να κινείται γρήγορα στις σελίδες που έχουν γραμμές και
γ. το προστατεύει από τις βροχές.
Για σκεφτείτε καλά… Εσείς έχετε συναντήσει ποτέ ένα τέτοιο πλασματάκι; Ένα μικροσκοπικό πλάσμα που ζει στις σελίδες των βιβλίων και των τετραδίων. Είναι ένα πλάσμα που χαίρεται κάθε φορά που κάποιος διαβάζει τις σελίδες των βιβλίων ή γράφει στις σελίδες των τετραδίων.

Σειρά: Οι περιπέτειες του Έγκμοντ Κλαβιέ, εκδόσεις Κέδρος
Για παιδιά από 4 ετών

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Το πρώτο Χμ που είδα, ο Έγκμοντ Κλαβιέ, ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου, μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της πιο σημαντικής του ανακάλυψης: πώς, όταν ήταν μικρός, γνώρισε για πρώτη φορά στη ζωή του ένα Χμ. Όλα ξεκίνησαν από ένα μολύβι, που χάρισε στον Έγκμοντ η μαμά του. Ο Έγκμοντ άρχισε να μουτζουρώνει, κι έπειτα, καθώς μεγάλωνε, να γράφει. Και κάποια μέρα… εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα… είδε στην άκρη της μύτης του μολυβιού του ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που έμοιαζε με την αντανάκλαση της μύτης του μολυβιού του.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς , Ο Λεξιδιώτης Χμ, ο Έγκμοντ Κλαβιέ, ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου, μας μιλάει για τη γνωριμία του με ένα ιδιαίτερο Χμ: τον Λεξιδιώτη Χμ, που συνεχώς ταξιδεύει. Πώς; Μα, φυσικά, μέσα από τις λέξεις! Γι' αυτό και τα ταξίδια του, λέγονται… Λεξίδια. Κι έτσι, μπαίνοντας στη λέξη δέντρο μπορεί να βρεθεί σ' ένα δάσος, και μπαίνοντας στη λέξη χιόνι να βρεθεί στην Ανταρκτική. Πώς όμως, από έναν τηλεφωνικό κατάλογο, που βρίσκεται μέσα σ' έναν τηλεφωνικό θάλαμο, που βρίσκεται στο Λονδίνο, που βρίσκεται στην Αγγλία, ο Λεξιδιώτης Χμ βρέθηκε ξαφνικά μουσκεμένος, πουντιασμένος και ταλαιπωρημένος μέσα στο τετραδιάκι του Έγκμοντ;

Οι ιστορίες των Χμ, όπως τις κατέγραψε ο ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου Έγκμοντ Κλαβιέ (με τη βοήθεια της αρχιβοηθού του, Κατερίνας Κρις), γράφτηκαν για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα. Γιατί τα βιβλία έχουν πολλές λέξεις, και οι λέξεις αρέσουν πολύ στα Χμ κι έτσι οι πιθανότητες ένα παιδί να συναντήσει τα Χμ αυξάνονται μόλις ανοίξει ένα βιβλίο κι αρχίσει να το διαβάζει. Οι ιστορίες των Χμ γράφτηκαν και για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το γράψιμο. Γιατί όταν κάποιος γράφει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στη σελίδα του τετραδίου του ένα Χμ, για να τον βοηθήσει να γράψει ακόμη καλύτερα! Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Έγκμοντ!

Ποια είναι η Κατερίνα Κρις; Ο Έγκμοντ Κλαβιέ μας παραχώρησε τον φάκελό της.

Φάκελος Κατερίνα Κρις
Ημ. Γέννησης: 24/12/71
Τόπος: Αθήνα
Καταγωγή: Βυτίνα Αρκαδίας
Ιδιότητα: Αρχιβοηθός του Έγκμο9„·*?Lϊpm

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *