ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ

Η Χριστίνα Μάτση είναι μια σούπερ γιόγκι για παιδιά (και όχι μόνο, αλλά εδώ μας ενδιαφέρουν τα παιδιά). Το ξέρω, γιατί τα παιδιά μου έκαναν όταν ήταν πιο μικρά μαθήματα γιόγκα μαζί της και έφερναν στο σπίτι πολύ θετική ενέργεια, συνεχίζοντας να… γιογκάρουν για ώρες!

8

Πρόσφατα, λοιπόν, αυτό το… κορίτσι-λάστιχο έφτιαξε και ένα βιβλιαράκι για παιδιά και (τι άλλο;) γιόγκα!
YOGA_EXOFYLO

Δύο παιδιά, η Ιόλη και ο Αίαντας λατρεύουν τα ταξίδια. Σε αυτό το ταξίδι τους στη φύση μαθαίνουν τις στάσεις της γιόγκα αναπαριστώντας ζώα, στοιχεία από το περιβάλλον και πράγματα.Τοποθετούνται στο χώρο με συγκεκριμένη καθοδήγηση ενώ παράλληλα μαθαίνουν χρήσιμες πληροφορίες για ό, τι συναντάνε. Όλα τα παραπάνω εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά για να μάθουν τα γράμματα. Μαθαίνουν τρόπους να αναπνέουν και στο τέλος χαλαρώνουν.

Το παιδί στο τέλος του βιβλίου έχει τη δυνατότητα να ζωγραφίσει τις στάσεις γιόγκα με χρώματα και να γράψει γραμματάκια. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

«Ταξιδεύοντας στην παιδική γιόγκα με οδηγό την αλφάβητο».

Κείμενα: Χριστίνα Μάτση

Εικονογράφηση: Nίκη Λεωνίδου

Διαθεσιμότητα: Flower Kids Yoga School, Γρ. Λαμπράκη 6, Καλλιθέα, 6979775494

SCHOOL_WEB

Η Χριστίνα Μάτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο παιδιών.  Το 2009 η γιόγκα γίνεται καθημερινή πρακτική, ενσωματωμένη στη ζωή της και ξεκινάει το ταξίδι της διδασκαλίας σε ενήλικες και παιδιά. Πιστοποιημένη Δασκάλα Ηatha Yoga, έχει ολοκληρώσει Hatha Yoga Teacher Training Program 400h με τη Λίντα Καπετάνιου στην Ακαδημία του Λωτού.  Το 2013 πήρε μύηση από τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, στο Άσραμ της Παιανίας. Έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στο Πρόγραμμα Rainbow Κids Υoga το 2010, δίπλα στον δάσκαλο της Gopala Amir Yaffe. Ενώ έχει εκπαιδευτεί και στην προσέγγιση του προγράμματος Grounded Yoga με εισηγήτρια τη Cheryl Crawford. Είναι η πρώτη Ελληνίδα δασκάλα που πιστοποιήθηκε με τον τίτλο Children’s Yoga Teacher απο το Yoga Alliance το 2011. Το 2012 ιδρύει την πρώτη εξιδεικευμένη Σχολή Παιδικής Γιόγκα στην Ελλάδα και εισηγείται Εκπαίδευση Δασκάλων στη Παιδική Γιόγκα με τον διακριτικό τίτλο «Flower Kids Yoga ΤΤ» πιστοποιημένο πρόγραμμα από το Yoga Alliance USA. Έχει αναλάβει αποκλειστικά τη συγγραφή και επιμέλεια  και των 4 manual του εκπαιδευτικού προγράμματος. Εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Λευκωσία (Κύπρος). Το Flower Kids Yoga TT αποτελεί το πρώτο ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παιδικής Γιόγκα που διεξήχθη στις παραπάνω πόλεις. Το 2016 ταξιδεύει στην Washington και λαμβάνει μέρος στο National Kids Yoga Conference ακολουθώντας αφοσιωμένη το μονοπάτι της, το dharma της. To όραμα της είναι «Η Παιδική Γιόγκα να ανθίσει σε κάθε γειτονιά». Τo 2015 ταξίδεψε στην Ινδία και παρακολούθησε μαθήματα Hatha Yoga με τον Ινδό δάσκαλο Saji P. K ιδρυτή του Vasishta Yoga Research Foundation. Συμμετέχει με μεγάλη χαρά σε πολυάριθμα Φιλανθρωπικά events καθοδηγώντας τμήματα Kids Yoga. Εισηγείται Vinyasa Υoga σε ενήλικες, Yoga σε Παιδιά & Εφήβους σε νηπιαγωγεία και σχολεία και Mom & Baby Yoga. Σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για περαιτέρω επιμόρφωση. Το ταξίδι της συνεχούς πρακτικής και μαθητείας συνεχίζεται…