Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες η τρίμηνη Καλοκαιρινή Εκστρατεία του Future Library, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Στηριγμένη στα πολύ ενθαρρυντικά δεδομένα της αντίστοιχης περσινής πρωτοβουλίας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2013, που ξεκινάει στις 15 Ιουνίου και τελειώνει στις 15 Σεπτεμβρίου, συνδυάζει τις δυνάμεις 103 Βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ελλάδα, οργανώνοντας ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά, κάτω από τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».
"Η κεντρική ιδέα δεν είναι απλώς το χρώμα", όπως επισημαίνει η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της εκστρατείας, "αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων που καλούνται να οργανώσουν οι βιβλιοθήκες, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης".
Ο συντονιστής του προγράμματος Δημήτρης Πρωτοψάλτου σχολίασε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που εκπέμπεται από τις 103 συμμετέχουσες βιβλιοθήκες απ΄ όλη τη χώρα. Συντονιζόμαστε όλοι στο μήνυμα που συμβολικά εκφράζεται από τον φετινό μας τίτλο και αισιοδοξούμε ότι, σε μια περίοδο δύσκολη για όλους, θα αναδείξουμε τον σημαντικό, πολυεπίπεδο ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι βιβλιοθήκες στις τοπικές κοινωνίες.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από το βασικό στόχο της γνωριμίας και του κτισίματος μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση. Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο από το Future Library όσο και από τις κατά τόπους βιβλιοθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το summer.futurelibrary.gr
Summer – Future Library
Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *