Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Οι εκδόσεις Πατάκη, το Παιχνιδαγωγείο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το βιβλίο "Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα" της Ελένης Γερουλάνου, μέσα από δημιουργικό παιχνίδι.
Πώς αισθάνονται τα ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα ειδώλια µέσα στις βιτρίνες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης; Τι γίνεται όταν έρχονται σε επαφή µε έναν απρόσµενο φτερωτό επισκέπτη που τρυπώνει και διαταράσσει την ησυχία τους; Παρέα με το Παιχνιδαγωγείο, τα παιδιά από 4 ετών και άνω θα ξυπνήσουν τα συναισθήματα στα αγαλματίδια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης παίζοντας με το βιβλίο "Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα. Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια" στο CAFE του ΙΑΝΟΥ! Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 
Βασισµένο στη συλλογή των κυκλαδικών ειδωλίων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το βιβλίο της Ελένης Γερουλάνου, νηπιαγωγού με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών, προσεγγίζει τα συναισθήµατα µέσω της τέχνης µε έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσα από την ποικιλία των εκθεμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η εικονογράφηση είναι του αρχιτέκτονα Φίλιππου Φωτιάδη. 

ΙΑΝΟS
Σταδίου 24, Αθήνα