Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Η συγγραφέας Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου, οι Εκδόσεις Βιβλιόφωνο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Χάρης και Φάρις», το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο καφέ του Ιανού. Την εκδήλωση θα προλογίσουν η κα Μαριέλλα Μιχαηλίδου, σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τα ζητήματα των ασυνόδευτων παιδιών και η κα Μυρσίνη Ζορμπά, πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το βιβλίο αφηγείται μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σε δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι παιδί-πρόσφυγας από εμπόλεμη χώρα, μια ιστορία φιλίας πέρα από σύνορα, γλωσσικούς περιορισμούς και προκαταλήψεις. Το επίμετρο στο βιβλίο έχει γράψει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.Ένα απόσπασμα της ιστορίας θα παρουσιαστεί με τη μορφή κουκλοθεατρικού δρώμενου και θα ακολουθήσουν παιδαγωγικές δραστηριότητες με τα παιδιά.

Στο πιάνο ο συνθέτης Γιάννης Μυγδάνης  με την πρωτότυπη μουσική για την ιστορία. Τις κούκλες έχει φτιάξει η Σωτηρία Καραπατάκη.

xf2

«Κάθε μέρα η διαδρομή για το σχολείο είναι μια συναρπαστική περιπέτεια. Ατέλειωτες μάχες με δράκους και τέρατα και στρατιές πολεμιστών… Για κακή μου τύχη, τις τελευταίες μέρες το μόνο που συναντώ είναι ένα γκρι κουβάρι. Για την ακρίβεια, δεν το συναντώ. Είναι κάτω από τη γέφυρα. Στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν παλιά ρούχα πεταμένα. Σήμερα όμως το κουβάρι κουνήθηκε. Αλήθεια σας λέω. Όχι, δεν είναι πάλι η φαντασία μου. Το κουβάρι κουνιέται. Το κουβάρι δεν είναι… κουβάρι. Είναι… παιδί. Παιδί; Και τι κάνει εκεί κάτω; Μόνο του… Δεν πάει σχολείο;» Στο παράρτημα του βιβλίου, εκτός από τις καλημέρες και τα ομαδικά παιχνίδια από τις χώρες των ηρώων, οι εκπαιδευτικοί θα βρουν προτάσεις για την επεξεργασία της ιστορίας, με κύριο στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την κριτική θεώρηση στάσεων και αντιλήψεων. Η εξαιρετική εικονογράφηση είναι της Κατερίνας Χαδουλού.

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 4 έως 10 ετών
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΙΑΝΟS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα

RB_Little_Fred_Cover.qxd

Share Button
Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *