ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο καλεί τα παιδιά 6-9 ετών στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο», το Σάββατο  23 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι

• Από τι είναι φτιαγμένο ένα βιβλίο;
• Πώς ήταν τα βιβλία παλιά και πώς είναι σήμερα;
• Πόσα διαφορετικά βιβλία μπορούν να υπάρξουν;
• Τι είναι εκδοτικός οίκος και ποιοι επαγγελματίες απασχολούνται σε αυτόν;
• Πώς μπορώ να φτιάξω το δικό μου βιβλίο;

Το πρόγραμμα «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!» στοχεύει να διευρύνει την αντίληψη και τις γνώσεις των παιδιών σχετικά με την παραγωγή του βιβλίου, και ταυτόχρονα να τα προσκαλέσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με έναν εκδοτικό οίκο. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά παρατηρώντας αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο, γνωρίζουν επαγγελματικές ειδικότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσω παιχνιδιών δραματοποίησης (παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι). Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους βιβλία με θέμα τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που σχετίζονται με το βιβλίο: εφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλα των βιβλίων τους.

Εμψύχωση εκπαιδευτικού προγράμματος: Ειρήνη Ζέρη, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια
Διάρκεια: 90 λεπτά
Αριθμός παιδιών: μέχρι 25 παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα