ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου «Εγώ και η αδερφή μου», (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή) το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο. Μεγάλα αδέρφια εναντίων μικρών αδερφών! Ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς που έχουν παραπάνω από ένα παιδιά! 
«Είμαι το πρώτο παιδί της οικογένειας και για πολύ καιρό το μοναδικό. Μια μέρα όμως όλα αυτά γκρεμίστηκαν».
Ή μήπως όχι; Μπορεί άραγε η «μεγάλη» αδερφή να εξαφανίσει τη «μικρή»; Τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει; Μήπως ξόρκια, βασανιστήρια ή κάτι άλλο; Πώς νιώθει το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας όταν ξαφνικά γίνεται το μεγάλο αδερφάκι; Και τι μπορεί να σκέφτεται το μικρό; Πώς αντιμετωπίζουν το ένα το άλλο;
Η συγγραφέας του βιβλίου μάς περιμένει για να ανακαλύψουμε μαζί τι γίνεται μέσα σε αυτή τη δύσκολη αλλά και συναρπαστική σχέση, ειδικά όταν ξαφνικά όλα ανατρέπονται.

adelfi

To  βιβλίο της Σωτηροπούλου μάς κερδίζει με τη ζωντανή εκφραστική διπλή του αφήγηση, με την οικονομία λόγου, με τα λιτά του μέσα, με τις καίριες και εντυπωσιακά αποφασιστικές κινήσεις του. Είναι μια ιστορία γνωστή: δυο αδερφές, όπου η μεγάλη ζηλεύει τη μικρή. Αλλά η συγγραφέας πρωτοτυπεί: δένει διαδοχικά τη ζήλια της μεγάλης με… τον θαυμασμό της μικρής! Η οποία εισπράττει όλες τις μικρές κακίες της αδερφής της σαν να είναι τρανές αποδείξεις αγάπης. Το βιβλίο δεν είναι απλή λίστα στιγμών, έχει εξέλιξη και κορύφωση-λύση σ’ αυτή την έντονη και τεταμένη σχέση διαρκείας, που οι περισσότεροι (μικροί και μεγάλοι) την ξέρουμε από πρώτο χέρι. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα