ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ευάλωτους ασθενείς, «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
results_image
Τι είναι οι Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Οι “Παστίλιες για τον πόνο του Άλλου” είναι έξι καραμέλες με μέλι και θυμάρι που έχουν μια μοναδική δράση: ανακουφίζουν από τον πόνο που νιώθετε για ευάλωτους και αποκλεισμένους από την περίθαλψη, για «ξεχασμένους ασθενείς».. Σας ανακουφίζουν δηλαδή από τον πόνο (που αισθάνεστε για τον πόνο) των άλλων. Και ταυτόχρονα είναι και ο τρόπος να τους βοηθήσετε, αφού με την αγορά κάθε συσκευασίας υποστηρίζετε τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο.

Οδηγίες Χρήσης
Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» ενδείκνυνται για όσους μοιράζονται τον πόνο του άλλου και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

Δραστικό συστατικό
Το δραστικό συστατικό της Παστίλιας για τον πόνο του άλλου είναι η αλληλεγγύη. Με όχημα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η αλληλεγγύη σας μπορεί να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη και να κρατήσει χιλιάδες ασθενείς στη ζωή.

Δοσολογία – Παρενέργειες
Όσες περισσότερες Παστίλιες αγοράζετε, τόσο περισσότερη ανακούφιση προσφέρετε. Μοιραστείτε το μήνυμά μας με τους δικούς σας ανθρώπους και βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε τον πόνο περισσότερων ανθρώπων.

Λήξη
Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στο πλάι της συσκευασίας αλλά μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βοηθήσετε. Χάρη σε ανθρώπους σαν και εμάς, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να ανταποκρινονται σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές ανάγκες και όχι με πολιτικά ή οικονομικά κριτήρια. Γίνετε σήμερα υποστηρικτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καλώντας στο 210 5 200 500.

Τα πρόσωπα της καμπάνιας-Η σειρά μας
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έθεσαν ως στόχο να θεραπεύσουν μία από τις χειρότερες ασθένειες: τον πόνο του άλλου και θέλουν να το καταφέρουμε μαζί. Τώρα είναι η σειρά μας να πάρουμε μέρος, δημοσιεύοντας ένα σχόλιο, κάνοντας Like, Share, Tweet. Λέγοντας τι σημαίνει για εμάς Πόνος για τον Άλλο. Να γίνουμε εμείς το πρόσωπο της καμπάνιας!

pastilies gia ton pono

Διανομή
Η διανομή μόλις ξεκίνησε, σύντομα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα είναι σε θέση να μας ενημερώσουν για συγκεκριμένα σημεία πώλησης. Ας βοηθήσουμε όλοι να φτάσουν οι παστίλιες σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας από το φαρμακοποιό μας να τις παραγγείλει.

Τι πετυχαίνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Σε μια απομονωμένη περιοχή του Νίγηρα, πέρυσι, ένα μικρό νοσοκομείο μόλις άνοιγε τις πύλες του για να υποδεχθεί εκατοντάδες άρρωστα και υποσιτισμένα παιδιά. Οι μητέρες τους, που είχαν περπατήσει 50 χλμ μέσα στη βραχώδη έρημο, χωρίς νερό, για να αναζητήσουν το νοσοκομείο, έφταναν με αγωνία και προσμονή στα πρόσωπά τους. Aνάμεσα στα παιδιά, η μικροσκοπική, υποσιτισμένη Φατίμα, που αφού έμεινε ένα μήνα στο νοσοκομείο, καταφέραμε να την κάνουμε να ανακτήσει το κανονικό της βάρος ώστε να γυρίσει υγιής στο χωριό της. Όταν έφευγε, χαμογελώντας ρώτησε: «Τα άλλα παιδιά θα γίνουν καλά;». Η απάντηση είναι ναι, μπορούν να γίνουν καλά, γιατί χάρη στη συνδρομή 4.500.000 δωρητών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλη τη Γη και στη συντονισμένη προσπάθεια τουςς, η ιστορία της κάθε μικρής Φατίμα, μπορεί να έχει καλό τέλος. Σήμερα, πετυχαίνουν να δρουν σε περισσότερες από 65 χώρες για να σώζουν ζωές. Το 2011 πετύχαν να εξετάσουν 8.300.000 ασθενείς. Να εμβολιάσουν 5.034.000 ανθρώπους κατά της ιλαράς. Να περιθάλψουν 408.000 υποσιτισμένα παιδιά στα επισιτιστικά τους κέντρα. Να χαρίσουν επιβίωση σε 433.500 ασθενείς με HIV/AIDS. Kατορθώνουν επίσης, με πρωτοβουλίες όπως η σταθερή εκστρατεία τους για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα, να εξασφαλίζουν φτηνές θεραπείες για τις «ξεχασμένες ασθένειες» και τη σταθερή πρόσβαση εκατομμυρίων ασθενών στα φάρμακά τους, παρά την αντίθετη πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και πολλών κυβερνήσεων που σταθερά βάζουν το κέρδος πριν την ανθρώπινη ζωή. Κατορθώνουν να παρεμβαίνουν σε επείγουσες εμπόλεμες συρράξεις και σε φυσικές καταστροφές ήδη από τα πρώτα 24ωρα, φτάνοντας συχνά εκεί όπου δεν φτάνει κανείς άλλος, σε σημεία όπου έχουν διαλυθεί οι υποδομές υγείας για να φέρουν ξανά ζωή. Κατορθώνουν να οδηγούνται με γνώμονα μόνο την ανθρώπινη ανάγκη –ανεξάρτητα από οικονομικά συμφέροντα, από πολιτικές ατζέντες, από φυλετικά, θρησκευτικά, ή άλλα κριτήρια. Και να είναι αμερόληπτοι στην παροχή βοήθειας ακόμη κι όταν οι άνθρωποι που πλήττονται βρίσκονται δίπλα τους, στην Ελλάδα. Αλλά και στη χώρα μας, σήμερα, στην εποχή αυτής της άνευ προηγουμένου αδυσώπητης οικονομικής κρίσης, κατορθώνουν να είναι πλάι στους πλέον ευάλωτους και «ξεχασμένους» ασθενείς, στους αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με επιστημονική ανάλυση και οδηγό τον παγκόσμιο «χάρτη» ιατρικής ηθικής, έχουν προσφέρει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε «νεοάστεγους», σε ευάλωτους πρόσφυγες, ή σε περιπτώσεις μεταδοτικών ασθενειών που κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Η δράση τους είναι γεμάτη από επιτυχίες αλλά και προκλήσεις. Μαζί με εμάς όμως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να καταφέρουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Όσο όλοι μας «πάσχουμε» από τον «ασθένεια» της αλληλεγγύης, η θεραπεία μας θα είναι η ανακούφιση του πόνου του άλλου. Είτε αυτός ο άλλος που υποφέρει είναι η «Άννα» στο κέντρο της Αθήνας, είτε η «Φατίμα», σε ένα χωριό στο Νίγηρα.

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *