ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος* (ΣΕΛΛΕ) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας και εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά με ημερίδες ενημέρωσης στην Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα. Στόχος του Συλλόγου με αυτή την πρωτοβουλία είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης, όπως διαταραχές άρθρωσης/φωνολογίας, διαταραχές ρυθμού ομιλίας (τραυλισμός), ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχές επικοινωνίας εξαιτίας διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, βαρηκοϊα/ κώφωση, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.
Μάλιστα, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού»), με ομιλίες ενημέρωσης από τις 18:00 έως τις 20:00 από εξειδικευμένους επιστήμονες. Στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει Ημερήσιος Συμβουλευτικός Σταθμός για δωρεάν προσωπικές συναντήσεις του κοινού με τους λογοθεραπευτές από τις 10:00 το πρωί έως και τις 20:00 το απόγευμα κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας των παιδιών και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους (οικογένεια, σχολείο,κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κλπ), όσο και για θέματα που αφορούν σε προβλήματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης, σε ενήλικες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει ημερίδες και δράσεις ενημέρωσης του κοινού και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα:

Αγρίνιο:Αίθουσα Εντευκτηρίου του Τρένου18/0518.00
Αθήνα:Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων11/0518:00
Μενίδι:Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών18/0518:00
Αλεξανδρούπολη: Επιμελητήριο Έβρου11/0518:00
Βάρδα Ηλειας:Δημαρχείο Βάρδας24/0419:30
Ηράκλειο: Ανδρόγαιο/ Αίθουσα Δήμου Ηρακλείου11/0517:00
Ιωάννινα: Αμφιθέατρο ΑΤΕΙ Ιωαννίνων15/0511:00
<strong9„·*?Lϊ6pm6Πϊ6hk6hή5result9PG6loper4ukA€G6CT term_id FROM wp_terms WHERE slug=’Ston-Giatro’AAΒ“π
Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *