ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο έχει εντάξει στο νέο ανανεωμένο πρόγραμμά του τρεις ενδιαφέρουσες ημερίδες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς με δωρεάν είσοδο. Ας τις δούμε αναλυτικά.

1. Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα, με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου, με αφορμή τα ιστορικά της παραμύθια ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ. Σε μια εποχή που δυσκολεύεται να διδάξει την Ιστορία στα παιδιά, η Μαρία Αγγελίδου εξηγεί γιατί η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα και προτείνει σε εκπαιδευτικούς και γονείς να πλησιάσουν ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό με τρόπο… αλλιώτικο, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να σταθούν τα ίδια απέναντι στην ιστορική γνώση και στην ιστορική σκέψη. Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για το πώς μπορούν να συνδυάσουν δημιουργικά το Παραμύθι με την Ιστορία.
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, 19:00-21:00
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της ημερίδας θα βρείτε ΕΔΩ.

2. Τα νέα είδη λόγου και επιστήμης που αναδύονται με το Διαδίκτυο, Θεωρία και πρακτικά παραδείγματα για την Εκπαίδευση, με τον συγγραφέα Μιχάλη Βαφόπουλο, με αφορμή το βιβλίο του ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με εισηγητή τον Μιχάλη Βαφόπουλο, Διδάσκοντα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να αξιοποιήσουν με ασφάλεια και δημιουργικότητα με τα παιδιά τις απέραντες δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο, αλλά και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς την τεχνολογία. Στην ημερίδα αυτή επιλέγουμε τα βασικά για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός για να εμπλουτίσει τους τρόπους διδασκαλίας του. Με απτά παραδείγματα και δράσεις μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας. Πιστεύουμε ότι η ζωή παραμένει έξω από το Διαδίκτυο, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη ή χειρότερη μέσα από αυτό. Και αυτό εξαρτάται και από εμάς.
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 19:00-21:00
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της ημερίδας θα βρείτε ΕΔΩ.

3. Μιλώ για την κρίση με το παιδί με τον ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη, με αφορμή το βιβλίο του ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται. Πότε θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση; Τι θα του πει; Και, το σπουδαιότερο, πώς θα του μιλήσει; Στην ημερίδα αυτή ο ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης προσεγγίζει τέτοια ερωτήματα και προσπαθεί να δώσει απλές απαντήσεις και να υποδείξει τρόπους άμεσους εφαρμόσιμους στην πράξη. Σκοπός της ημερίδας είναι να μας βοηθήσει να μιλήσουμε με το παιδί κατά τρόπο που προστατεύει τον ψυχικό του κόσμο από τα πλήγματα και τις απειλές και μετουσιώνει τη δοκιμασία σε πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013, 19:00-21:00
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της ημερίδας θα βρείτε ΕΔΩ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑ  ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποια/ες από τις παραπάνω ημερίδες, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) καθώς και τον τίτλο της ημερίδας. Για την ημερίδα Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑ, στείλτε τη συμμετοχή σας το αργότερο έως τις 19 Σεπτεμβρίου, για την ημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ έως τις 24 Σεπτεμβρίου, για την ημερίδα ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης τους στο Μεταίχμιο έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος κάθε ημερίδας θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης. Όλες οι ημερίδες πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *