ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Καθώς χειμώνιασε για τα καλά και για να μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα, σας προτείνουμε μια απολαυστική συνταγή! Ζεστός μηλοχυμός!

Θα χρειαστείτε:
2 λίτρα χυμό μήλου (έτοιμο)
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2-3 εκ. φρέσκο τζίντζερ
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
3 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το χυμό μήλου και ρίξτε ψιλοκομμένο το τζίντζερ, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Αφήστε τα υλικά για μιάμιση ώρα να μουλιάσουν. Μετά βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και ζεστάνετε μέχρι να αχνίσει. Προσοχή δε θέλουμε να βράσει! Μόλις αχνίσει σερβίρουμε το χυμό σε φλυτζανάκια και απολαμβάνουμε τη ζεστασιά!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com