ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ

Σταφίδες, γαρύφαλλο και καρύδια είναι υλικά πρωταγωνιστές των γιορτινών μαγειρεμάτων! Μοσχομυρίζει το σπίτι Χριστούγεννα! Αυτά τα κουλουράκια αρέσουν σε όλους! Οι μικροί μπορούν να τα βουτήξουν σε ζεστή σοκολάτα ή ζεστό γάλα ενώ οι μεγάλοι σε τσάι ή καφέ!

Θα χρειαστείτε: 

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • 15 καρύδια, κοπανισμένα (όχι τριμμένα στο μούλτι)
  • 1/2 κούπα σταφίδες ψιλοκομμένες με το μαχαίρι
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο αγελάδας,  σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι με το γαρύφαλλο και το baking powder. Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να ενωθούν καλά και σταδιακά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι μπορείς να προσθέσεις αλλά χωρίς υπερβολές. Το ζητούμενο είναι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να μπορείς να την πλάσεις σε μπαστουνάκια. Πλάθεις τα κουλουράκια ότι σχήμα θέλεις και τα τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

Leave a Reply