ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Γεμάτα γιορτινά αρώματα, τα κεφτεδάκια αυτά είναι ιδανικά για τα γιορτινά τραπέζια σας! Και όχι μόνο! Θα χρειαστείτε:

800 γρ κιμά μοσχαρίσιο
75 ml κρέμα γάλακτος
25 ml γάλα
4 κουταλιές σούπας ψίχουλα μπάγιατικου ψωμιού
1 μεγάλο αυγό
1/2 τριμμένο κρεμμύδι στον ψιλο τρίφτη
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε την κρέμα , το αυγό , τα ψίχουλα ψωμιού και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί ο κιμάς στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς, λίγο μεγαλύτερο από το φουντούκι. Τα ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στους 175° σε προθερμασμένο φούρνο. Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν με πατάτες τηγανητές !!!!!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com