ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Σας προτείνουμε μια σούπερ συνταγή για τάρτα σφολιάτας με πράσο, μπέικον και τυριά με την οποία θα εντυπωσιάσετε στα γιορτινά τραπέζια που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες!

Υλικά

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Λαδώστε ελαφρά μία στρογγυλή ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση.
  • Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να μην εξέχει. Σταυρωτά, από πάνω, στρώστε το δεύτερο φύλλο μέχρι να καλυφθούν τα τοιχώματα. Κόψτε τα κομμάτια που περισσεύουν.
  • Τρυπήστε πολύ καλά τη σφολιάτα με πιρούνι, στη βάση και στα πλαϊνά. Βάλτε μια λαδόκολλα πάνω στα φύλλα και γεμίστε με ρύζι. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 20΄. Αφήστε τη σφολιάτα να κρυώσει και αφαιρέστε το ρύζι και τη λαδόκολλα.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίστε για λίγο το ψιλοκομμένο μπέικον. Αφαιρέστε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι με λίγο χαρτί, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν, για 15’ περίπου. Ρίξτε σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος αλατοπιπερώστε και χτυπήστε τα καλά.
  • Τοποθετήστε πάνω στην τάρτα τα καραμελωμένα πράσα και το μπέικον. Προσθέστε το μείγμα των αυγών και πασπαλίστε με τη γραβιέρα και την παρμεζάνα.
  • Ψήστε για 25’, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στην τελευταία σχάρα, μέχρι να «δέσει» η κρέμα. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει και απολαύστε!

katepsigmeni-sfoliata-850g

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Η Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη περιέχει 2 αφράτα και εύπλαστα φύλλα σφολιάτας τυλιγμένα ξεχωριστά για να μην κολλάνε και εγγυάται πλούσια φυλλοποίηση κατά το ψήσιμο. Ιδανική για αλμυρές ή γλυκές πίτες και τάρτες καθώς και για αφράτα κρουασάν ή μιλφέιγ, χαρίζει γνήσια σπιτική γεύση στις αγαπημένες σας δημιουργίες!