ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

τάρτα με φράουλες

Η φράουλα είναι το πιο ζουμερό φρούτο της Άνοιξης και ίσως και το πιο νόστιμο. Ας την απολαύσουμε στην παρακάτω εύκολη συνταγή που ήδη την έχουμε λατρέψει! Τάρτα με φράουλες!

Υλικά
Για την τάρτα
1 1/2 φλιτζάνι της κούπας μπισκότα τύπου digestive
5 κουταλ. της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση
800 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με  1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
⅔ φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
½ φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.  Απαλά αλλά σταθερά πιέστε το μείγμα σε ένα κυκλικό ταψί και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Σε ένα ξεχωριστό, μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Σιγά σιγά προσθέστε τη μισή σαντιγί μέσα στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο. Ανακατέψτε απαλά για να μην “ξεφουσκώσει” η σαντιγί. Με μια κουτάλα, απλώστε το μείγμα της σαντιγί πάνω στη κρούστα (σιγουρευτείτε ότι η κρούστα έχει κρυώσει) και στην συνέχεια απλώσετε τις φρέσκες φράουλες πάνω στη κρέμα. Λιώστε τη σοκολάτα με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία και υγρή. Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τις φράουλες. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για 5 -8 ώρες και απολάυστε!

τάρτα με φράουλες

Leave a Reply