ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ-ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Συνταγή για μωράΈχετε μωράκι που μόλις ξεκίνησε στερεές τροφές; Αυτή η συνταγή είναι για εκείνο!

Υλικά

* Μισό κιλό μοσχαράκι μαλακό, κατά προτίμηση ποντίκι ή ελιά

* Δύο μικρά καρότα

* Μία πατάτα

* Ένα κολοκύθι

* Τρία τέσσερα κλωναράκια σέλινο, το ίδιο και μαϊντανό

* Ένα πράσο

* Ένα κρεμμύδι ξερό

* Μία μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη

* Μία κουταλιά της σούπας, γεμάτη, ρύζι ή τραχανά ή κουάκερ

* Λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λεμόνι

* Καθόλου λάδι

Εκτέλεση: Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μισή ώρα. Μετά βάζουμε όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το λεμόνι. Προσθέτουμε το ρύζι ή τον τραχανά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν όλα καλά. Σουρώνουμε τη σούπα, βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τον πουρέ που έχει δημιουργηθεί πίσω στην κατσαρόλα μέσα στο ζουμί. Μόλις πάρει μια βράση, το φαγητό είναι έτοιμο.

Σημείωση: Αν δε θέλουμε να βάλουμε ρύζι ή τραχανά, προσθέτουμε το κουάκερ, στο τέλος όμως, την ώρα που κρέας και λαχανικά έχουν γίνει πουρές. Παίρνουν μαζί δυο τρεις βράσεις και το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοτόσουπα.

Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρι, πρώτα θα βάλουμε τα χορταρικά να βράσουν και μετά το ψάρι, και θα καταργήσουμε τον τραχανά και το κουάκερ.

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο!

Η συνταγή περιέχεται στο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.