ΣΠΙΤΙΚΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

γκρανόλαΓνωρίζετε τι είναι η γκρανόλα; Πρόκειται για σνακ το οποίο αποτελείται από δημητριακά, καστανή ζάχαρη ή μέλι, ξηρούς καρπούς και καρύδα. Επίσης μπορεί να αρωματιστεί με μπαχαρικά. Συνδυάζεται ιδανικά με γάλα,γιαούρτι ή φρούτα και σας γεμίζει ενέργεια!

Για 4 κούπες σπιτική γκρανόλα θα χρειαστείτε:

1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
3 κούπες νιφάδες βρώμης
½ κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας μέλι
3 κουταλιές λάδι καρύδας
¼ κουταλιού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλιού εκχύλισμα αμυγδάλου

Οδηγίες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα μισά αμύγδαλα και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στο ίδιο μπολ αδειάζουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Τα ανακατεύουμε με τη βρώμη, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μέλι και το λάδι καρύδας μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Ρίχνουμε το μείγμα μελιού πάνω από τους αμύγδαλα και τη βρώμη και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ρηχό σκεύος καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε, αφήνοντας να ψηθεί 5 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει, τη θρυμματίζουμε και τη φυλάμε σε αεροστεγές μπολ.

Leave a Reply