Σήμερα σας προτείνουμε ένα εύκολο σνακ με ψωμί και τυρί για τα γιορτινά σας κεράσματα και όχι μόνο! Θα χρειαστείτε:
2 φέτες προζυμένιο ψωμί
2 κουταλάκια κόκκινη πιπεριά πολυ ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι μαγιονέζα ανακατεμένη με λίγη μουστάρδα Ντιζόν (1/2 κουταλάκι περίπου)
τριμμένο τσένταρ( μπορεί να αντικατασταθεί με όποιο τυρί που λιώνει εύκολα)
λίγο βούτυρο για άλειμμα ή μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
λίγα chives ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για το στόλισμα
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250° C. Αλείφετε το ψωμί με το βούτυρο και το βάζετε αρχικά για 1-2 λεπτά να λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με την μουστάρδα και σ’ ένα μπολάκι ανακατεύετε αυτά τα 2 μαζί με το τυρί. Βγάζετε τα ψωμάκια από το φούρνο, ρίχνετε την πιπεριά και από πάνω το τυρί. Ξαναβάζετε τα ψωμάκια στο φούρνο και περιμένετε να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα ψωμάκια ζεστά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα chives ή μαϊντανό.
Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com