ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ, ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ

Μια πρωτότυπη συνταγή για νόστιμο σάντουιτς!

Υλικά για 3 μερίδες:

3 φρατζόλες τσιαμπάτα
2 στρογγυλά κολοκυθάκια, σε ροδέλες
1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, σε ροδέλες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 μεγαλούτσικες πατάτες
250 γραμμ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμ. κατίκι

Για το χούμους:

400 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
4-­5 κουταλιές νερό
χυμό από 1 ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8’. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα των λαχανικών στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ραντίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα λαχανικά για 30’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των λαχανικών. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το χούμους. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα που θυμίζει αλοιφή. Κόβουμε το ψωμί οριζόντια στη μέση και αλείφουμε με χούμους το ένα κομμάτι. Τοποθετούμε διαδοχικά την πατάτα, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και το κατίκι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι ψωμί και σερβίρουμε αμέσως.

H Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι μαμά και food blogger. Θα τη βρείτε στο The one with all the tastes. Το βιβλίο της «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.